|

Sincan’dan Kızılay’a aktarmasız metro

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Sincan’dan Kızılay’a aktarmasız metro seferlerinin bu sabah başlayacağını bildirdi. Tuna, ”6’lı setlerle yolcuların akarma olmadan daha rahat yolculuk yapmasını sağlamış olacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/07/2018 Salı
Güncelleme: 03:51 - 3/07/2018 Salı
Yeni Şafak
Hattaki vagon sayılarının artmasıyla tren periyotları 10 dakikadan 7 dakikaya inecek.
Hattaki vagon sayılarının artmasıyla tren periyotları 10 dakikadan 7 dakikaya inecek.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Sincan’dan Kızılay’a aktarmasız metro seferlerinin bu sabah başlayacağını bildirdi. Tuna, “6’lı setlerle inşallah yolcuların da daha rahat yolculuk yapmasını aktarma olmadan ve daha rahat şekilde sağlamış olacağız” diye konuştu. Sincan-Kızılay hattındaki aktarma seferlerinin kaldırılmasını vatandaşların 4,5 senedir beklediğini hatırlatan Tuna, aktarmanın zaman ve konfor kaybına neden olduğunu belirtti. Tuna, yeni vagonların alındığını, vagon sayılarının artmasıyla tren periyotlarının 10 dakikadan 7 dakikaya kadar inebileceğini anlattı.

YENİ METRO MÜJDESİ

Keçiören-Kızılay metrosuyla ilgili, inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Tuna, “İnşallah o da Kızılay’a kadar uzandığı zaman Keçiören metrosu da daha verimli bir hale gelmiş olacak. Şu anda yine aktarma vesaire gibi durumları var, dolayısıyla adım adım bu da gerçekleşmiş olacak” ifadelerini kullandı. Tuna, yeni metro çalışmalarına ilişkin şu bilgileri verdi: “Birincisi Siteler’den Kuyubaşı’na, Gar-Siteler-Kuyubaşı hattı yeni metro hattı, artı bu yeni Etlik Hastanesi’nden Forum Ankara’ya kadar olan bir metro hattı, bunlar da programa girdi. Yine Ankaray’ın Dikimevi’nden Mamak tarafına Ankaray’ın uzatılması, bir de Söğütözü’nden ODTÜ’ye Ankaray’ın uzatılması... Bunlar da hükümet programına dahil edildi.”

#Metro
#Ankara
#Sincan Kızılay
6 yıl önce