|

Sıra Fırat’ın doğusunda

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kanada’da görüştüğü ABD'li mevkidaşı Rex Tillerson’ı, 30 bin kişilik terör ordusu nedeniyle uyardı. Toplantıdan sonra soruları cevaplayan Çavuşoğlu, “Saldırılara karşılık vereceğimizi söyledik. PKK’ya karşı alacağımız tedbirler Afrin ile sınırlı olamaz, Münbiç ve Fırat’ın doğusu da var” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/01/2018 Perşembe
Güncelleme: 06:04 - 18/01/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
​​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

PKK’lılardan müteşekkil 30 bin kişilik sınır ordusu iddiasına ilişkin muhatabı Rex Tillerson’a, “Böyle bir oluşumda Türk-Amerikan ilişkileri geri dönülmez bir şekilde zarar görür” dediğini söyleyen Çavuşoğlu, hem ABD’nin PKK’ya desteği konusunda hem de FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in iade edilmemesine dair Tillerson’a uyarılarda bulunduğunu ifade etti. İkili görüşme sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada Çavuşoğlu, TSK’nın Suriye’deki operasyonlarının Afrin’le sınırlı kalmayacağını, sırada Münbiç ve Fırat’ın doğusunun da bulunduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

CİDDİ KARŞILIĞI OLUR

“Tillerson, ‘gazetelerde çıkan haberlere itibar edilmemesi gerektiğini’ söyledi. Biz de bunların (PKK’ya sınır ordusu) sadece gazete haberleri olmadığını, bazı Amerikalı komutanların ifadeleri olduğunu hatırlattık. Biz ilişkilerimizin o noktalara gitmesini arzu etmeyiz. Ancak o noktaya giderse çok ciddi karşılığı da olur dedim. Afrin’e yönelik operasyonla ilgili de muhaplarımızla konuştuk. Afrin’de bulunan PKK’lı teröristlerin hem İdlib’deki gözlemcilerimize hem Fırat Kalkanı bölgesindeki askerlerimize hem Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensuplarına yönelik hem de Türkiye’ye yönelik saldırılarına karşılık vereceğimizi ve karşımıza kimsenin çıkmaması gerektiğini söyledik. PKK’ya yönelik alacağımız tedbirler sadece Afrin’le sınırlı olamaz, burada Münbiç ve Fırat’ın doğusu da var.” Kanada’daki temasları sırasında Çavuşoğlu’nun Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’la da telefonda görüştüğü öğrenildi.

#​​Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
#Afrin
6 yıl önce