|

Sırada dünya şampiyonası

Kartal Atalar Merkez Camii’nin bünyesindeki spor salonunda 7 yaşından beri tekvando eğitimi alan Hasan Can Lazoğlu, Hollanda’da yapılan G1 Dutch Open Turnuvası’nda birinci oldu. Hasan Can’ın bir sonraki hedefi ise Kanada’daki dünya şampiyonası.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/04/2016 Salı
Güncelleme: 18:56 - 18/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Kartal Atalar Merkez Camii, 2002 yılından bu yana milli sporcular yetiştiriyor. Bunlardan biri de Hasan Can Lazoğlu (17). 7 yaşından beri cami bünyesindeki salonda tekvando eğitimi alan Lazoğlu, Avrupa'ya açıldı. Hollanda'da yapılan G1 Dutch Open Turnuvası'ndan birinciliği elde eden Lazoğlu'nun bir sonraki hedefi ise Kanada Dünya Turnuvası'ndan şampiyon olarak dönmek.



SAYISIZ ŞAMPİYONLUKLAR


Şimdiye kadar camide yaklaşık 40 bin öğrenci yetiştirdiklerini söyleyen milli antrenör Orhan Yenmiş, “Şimdiye kadar sayısız şampiyon çıkardık. Hiçbir yerden elimiz boş dönmedik. Sadece bu yıl 3 ayda 7 madalya aldık. Biz bu işi beraber başarıyoruz” dedi. Yenmiş, amaçlarının çocukların camiye ısınmasını sağlamak olduğunu fakat çok tepki aldıklarını belirterek, “Çizgimiz 2002'de neyse hala öyle. Çok tepki aldım. Burası tekke mi spor salonu mu diye üstümüze geldiler. Biz çocukları camiye ısındırmaya çalıştıkça onlar bunu engellemeye çalıştı. Bizim üniversiteyi bitirmiş öğrencilerimiz var. Hepsi bize teşekkür ediyor” şeklinde konuştu.



İKİ YILDIR TÜRKİYE BİRİNCİSİ


Hasan Can Lazoğlu'nun babası Adem Lazoğlu ise, oğlunun her zaman arkasında olduklarını kaydederek, “Hasan bu senenin ve geçen senenin Türkiye birincisi oldu. Bizim için gurur verici. Caminin de manevi olarak oğluma oldukça katkısı oldu” dedi.



#Kartal Atalar Merkez Camii
#Hasan Can
#Hasan Can Lazoğlu
8 yıl önce