|

Sırrı Sakık PKK'yı savundu

Ağrı Valisi Musa Işın'ın, PKK'nın 40 genç kızı dağa kaçırdığına dair sözlerine, Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, PKK'yı savunan twitlerle karşılık verdi.

Yeni Şafak
13:12 - 23/08/2015 Pazar
Güncelleme: 13:32 - 23/08/2015 Pazar
Diğer

Ağrı Büyükşehir Belediye Başkanı Sırrı Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda şunları yazdı:



"Ağrı Valisi'ne: Öncelikle %99'unun Kürt olduğu bir şehirde valilik yaptığınızı ve yaşınız kadar Kürtlerin bir özgürlük mücadelesi verdiğini hatırlatırım. Ama siz de bugün bize 40 yıllık savaşın çirkin söylemini hatırlattınız. Kadın bedeni ile namustan vurmak istiyorsanız. Kürtlerin yan yana mücadele ederek bunu çoktan aştığını; namusun onurlu yaşamak olduğunu sizin de bu halkın bir evladı olduğunuzu hatırlatırım.



Vali Işın, 40'a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor


Ağrı Valisi Musa Işın, "Bir ilçemizde kadınlar gece vakti toplantı var diyerek evlerinden alınıyor, kocaları karşı çıkınca da ölümle tehdit ediyorlar. Bir ilimizde 40'a yakın genç kız dağa kaçırılarak iğfal ediliyor ve siz bu halde ailelerinize dönemezsiniz diyerek orada zorla tutuluyorlar. İslam dininin insanları köleleştirdiği savını ortaya atarak, inançlı vatandaşlarımıza Marksist, Leninist bir düşünce biçimini aşılamaya, onları kendi emelleri için kullanmaya çalışıyorlar" demişti.


#Musa Işın
#Sırrı Sakık
#PKK
#Ağrı
9 yıl önce