|

Şişli’de skandal ihale

İstifalar, entrikalar ile çalkalanan Şişli’de kamu kaynakları çarçur edilmiş diyen Başkan Hayri İnönü, ilk “bağımsız” ihalesini olması gerekenin iki katı fiyatla verdi. İhalenin iptaline kesin gözle bakılıyor

Yeni Şafak
10:22 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 08:34 - 25/12/2014 Perşembe
Diğer

Geçtiğimiz hafta Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül’ün istifasıyla eli rahatlayan Hayri İnönü’nün Başkanlığındaki Şişli Belediyesi’nde skandal bir ihaleye imza atıldı. Şişli’nin 6 aylık temizliği için pazarlık usulü yapılan ihale belirlenen fiyatın iki katına verildi. Bu skandal ihalenin istifalar sonrası yapılması “Şişli’de değişen bir şey yok” dedirtti. 


Şişli Belediyesi’nin, ilçe temizliğinin yapılması için çıktığı ve pazarlık usulü yapılan ihalede nihai bedelin belirlenen fiyattan, yani 14 milyon 954 bin liradan biraz daha düşük olması bekleniyordu. Akşam gazetesinde yer alan habere göre tam tersi gerçekleşti ve ihale, belirlen fiyatın iki katına, 28 milyon 973 bin liraya verildi.  Katılımcılar, fiyat yükseltmek suretiyle belediye ile pazarlık masasına oturdu. Bu zamana kadar eşi benzeri bulunmayan bu tarz bir ihalenin Şişli’de gerçekleşmiş olması, gözleri geçtiğimiz günlerde “Şişli’de kamu kaynakları çarçur edilmiş” beyanatı veren Hayri İnönü’ye çevirdi. İnönü’nün bu ihaleyle ilgili yapacağı açıklama şimdiden merak ediliyor. Şikayet halinde ise ihalenin iptal edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.


BELİRLENEN BEDELİN İKİ KATINA VERİLDİ

 

2104/171238 no’lu ihaleyle temizlik hizmeti alımına giden Şişli Belediyesi, altı ay süreli kent temizliği için yaklaşık maliyeti 14 milyon 954 bin 556 TL. olarak belirledi. Pazarlık usulü ihaleyle 3 firmayı ihaleye davet eden Şişli Belediyesi İhale Komisyonu, bir istekli firmanın teklifini geçersiz saydı, diğer iki katılımcı firma arasında geçen pazarlık sonucunda da ihaleyi 28 milyon 973 bin 57 TL’lik teklifte bulunan Atlas İnşaat San. Ve Tic. Ltd. Şti.’ne verdi. İhalenin bir önceki kazananı da aynı firmaydı ve temizlik işlerini yine pazarlık usulü yapılan bir ihaleyle kazanmıştı.

 

FAZLADAN VERİLEN 14 MİLYON KİMİN PARASI? 

 

Kendisinden önceki Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü kamu kaynaklarını çarçur etmekle itham eden mevcut Belediye Başkanı Hayri İnönü’den farklı bir yöntem izlemediği bu ihaleyle ortaya çıktı. Temizlik ihalesini şeffaf , saydam ve rekabet şartlarına uygun bir şekilde yapılması için yetkisini kullanması gereken Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün 01.01.2015-30-06.2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek temizlik ihalesindeki usulsüzlüğe neden göz yumduğu ise anlaşılamadı. Yaklaşık maliyetin iki katı bir fiyata sözleşme imzalanmasının mevzuata uygun olmadığı bilinen bir gerçek iken, Şişli Belediyesi’ndeki şaibeli temizlik ihalesine onay verilmesi dikkat çekti. Şikayet halinde, ihalenin iptal edilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

  

BEKLENEN OPERASYONLAR BAŞLADI 

Geçtiğimiz hafta Başkan Yardımcıları Emir Sarıgül, Mehmet Ali Talay ve Ali Ekinci’nin istifalarıyla eli rahatlayan Başkan Hayri İnönü’nün belediyede operasyonlara başladığı öğrenildi. İnönü ilk olarak Zabıta Müdürünü görevden aldı. İnönü’nün belli aralıklarla daha önce görevden alınan birim müdürlerini yeniden eski görevlerine getireceği öğrenildi. 

#şişli belediyesi
#temizlik ihalesi
#hayri inönü
#emir sarıgül
#ihale
9 yıl önce