|

Sivas'ta hastaneyi savaş alanına çeviren 9 magandaya ceza yağdı: İki şüpheli tutuklandı

Sivas’ta Numune Hastanesi'nde görevli 6 güvenlik görevlisine saldıran, kamu malına zarar veren ve gözaltına alınan 9 hasta yakını emniyet müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek. Ayrıca magandalara yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini ihlal ve trafik kurallarına uymamaktan 13 bin 410 lira ceza uygulandı. Şüphelilerden Ali Özdemir ve Gökhan Özdemir tutuklandı.

10:45 - 14/04/2021 Çarşamba
Güncelleme: 17:57 - 14/04/2021 Çarşamba
IHA
Hastanede görevlilere saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı.
Hastanede görevlilere saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Sivas’ta Numune Hastanesi’nde geçtiğimiz gece meydana gelen olayda Gümüşdere köyünde geçirdiği trafik kazası sonrası yaralanan Y.Ö’nün yakınları, A.Ü., G.Ö. M.Ö., A.Ö., V.Ö., İ.Ü., Ş.B., M.Ö., S.Ö. hastalarıyla ilgilenilmediği gerekçesi ile sağlık çalışanlarına saldırıp tıbbı cihazlara zarar verdi.

Güvenlik görevlilerinin olaya müdahale etmesi üzerine 5 güvenlik görevlisi darp edilerek basit şekilde yaralandı.

Olaya karışan 9 hasta yakını gözaltına alındı. Bugün hakim karşısına çıkması beklenen 9 şüpheliye bir de pandemi kurallarını ihlal ettikleri gerekçesi para cezası uygulandı.

MASKE VE MESAFE CEZASI

Şüphelilere sosyal mesafe kuralına uymadıkları için kişi başı 427’şer TL’den toplam 3 bin 843 TL, maske takmadıkları için 900 TL ’den 8 bin 100 TL olmak üzere, toplamda 13 bin 410 TL idari para cezası uygulandı.

TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Öte yandan hastaneye iki araçla gelen 2’si kadın 9 şüpheliye bazı trafik kurallarını ihlalden 1 bin 467 lira trafik cezası uygulanarak, her 2 araç da trafikten men edildi.

  • Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada taşınması yasak olan bıçak ele geçirildi.

İKİSİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden Ali Özdemir ve Gökhan Özdemir, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Şüphelilerden A.Ü., savcılık sorgusu sonrası serbest kalırken, M.Ö., V.Ö., İ.Ü., Ş.B., M.Ö. ve S.Ö. de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.



#sivas
#hastane
#sağlık çalışanları
#saldırı
#maganda
#ceza
3 yıl önce