|

Sızma girişiminde bulunan teröristler öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde sızma girişiminde bulunan üç teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
16:31 - 23/05/2018 Çarşamba
Güncelleme: 16:56 - 23/05/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde 3 terörist daha etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, "Irak kuzeyi/Hakurk bölgesinde devam eden operasyonda 21 Mayıs 2018’de teröristlerin sızma girişimi sonucu çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 3 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edilmiştir." denildi.



Çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi

Tunceli'de ise 21 Mayıs tarihinde hava harekatı icra edilen bölgede güvenlik güçleri tarafından yapılan arazi aramasında iki adet kalaşnikof piyade tüfeği, bir adet tabanca, 19 adet el yapımı patlayıcı, bir kg C4 ve 100 gr TNT patlayıcı madde, 150 kg amonyum nitrat, 48 adet elektrikli fünye, dört adet telsiz ile çok miktarda muhtelif malzeme ele geçirildi.

Hakari'nin Yüksekova ilçesi kırsalında, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında bir adet AT-4 tanksavar silahı (kullanılmış, boş) ele geçirildi.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde de, güvenlik güçleri tarafından icra edilen arazi aramasında yedi adet RPG-7 roketatar mühimmatı ve bir adet telsiz komuta bağlantı sistemi ele geçirildi.


#TSK
#PKK
6 yıl önce