|

11 yaşındaki Esma, Başbakan koltuğunda

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çocukları Çankaya Köşkü'nde kabul eden Başbakan Yıldırım, koltuğunu 5.sınıf öğrencisi Esma Taşyürek'e bıraktı. Gazetecilerin, Taşyürek'e sorduğu 'Son Başbakan' sorusuna verdiği yanıt Başbakan Yıldırım'ı güldürdü.

Yeni Şafak
11:22 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 13:43 - 23/04/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım, 23 Nisan dolayısıyla çocukları Çankaya Köşkü'nde kabul etti.
Başbakan Binali Yıldırım, 23 Nisan dolayısıyla çocukları Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya'da düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda koltuğunu 11 yaşındaki ortaokul öğrencisi Esma Taşyürek'e teslim etti.

Binali Yıldırım, "23 Nisan Çocuk Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti kurulmadan kabul edilen ilk resmi bayramdır" diyerek, şunları söyledi:

"Birçok çocuğumuz yetim, öksüz kaldı. 23 Nisan'da Meclis açıldığında ulusal egemenliğimiz bütün dünyaya duyuruldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk çocuklarımız için büyük bir bayram, şenlik düzenledi. Çocuklarımızın inançlarının, umutlarının artması için düzenlenen bu bayram çok büyük ilgi gördü. Bu bayramı dünyanın her yerine armağan eden bir ülkeyiz. Gençlerimizin ve çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmesi için var gücümüzle çalışıyoruz, gayret ediyoruz. 23 Nisan Bayramı'nızı kutluyorum. Bakanlar Kurulu bugün sizin. Sözü başbakanınıza bırakıyorum."

'Son Başbakan' sorusuna yanıt verdi

23 Nisan'da Başbakanlık koltuğuna oturan Esma Taşyürek yaptığı konuşmada, "Herkese nice mutlu bayram diliyorum. Bizlere bu bayramı armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimize, gazilerimize saygılarımı sunuyorum. Sevgili arkadaşlarım hepinizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nız kutlu olsun" diye konuştu.

Gazetecilerin, 'Son Başbakan olarak duygularınızı alabilir miyiz?' sorusuna yanıt veren Taşyürek, "Halkımız 24 Haziran'da en doğru olana karar verecektir" ifadesini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım ise bu cevabın üzerine gülerek, "Çok güzel bir cevap oldu, tebrik ediyorum" dedi.

#23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
#Başbakan
#Binali Yıldırım
6 yıl önce