|

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le telefonda görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin'le telefonda görüştü. İki lider görüşmesinde ekonomi başta olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlar ve Kovid-19 salgınıyla mücadelede iş birliği hususlarının ele alındığı görüşmede ayrıca Libya ve Suriye'deki gelişmeler ile bölgesel meseleler değerlendirildi.

14:02 - 13/07/2020 lundi
Güncelleme: 15:09 - 13/07/2020 lundi
AA
Cumhurbaşkanı Erdoğan (Fotoğraf: Arşiv)
Cumhurbaşkanı Erdoğan (Fotoğraf: Arşiv)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre,
ekonomi başta olmak üzere ikili ilişkilerin geliştirilmesine yönelik adımlar ve Kovid-19 salgınıyla mücadelede iş birliği hususlarının ele alındığı görüşmede ayrıca Libya ve Suriye'deki gelişmeler ile bölgesel meseleler değerlendirildi.

Putin Ayasofya konusunda endişeli

Sputnik'in aktardığına göre telefon görüşmesinde ele alınan konulardan birisi Türkiye’de Ayasofya’nın müze statüsünün iptal edilip ibadete açılmasıydı.

Rusya lideri söz konusu kararın ülkesinde yarattığı ‘büyük toplumsal tepkiyi’ Türk mevkiidaşına iletti. Kremlin’e göre Erdoğan da bunun karşısında ‘gereken açıklamayı yapıp yabancı ülke vatandaşları dahil dileyen herkesin
Ayasofya’ya girebileceğinin ve Hristiyanlar için kutsal olan objelerin korunacağının
garantisini verdi.’
  • Erdoğan ve Putin, iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesinin yanı sıra bölgesel barış, güvenlik ve istikrar için eş güdümü sürdürme konusunda mutabık kaldı.
#Erdoğan
#Putin
il y a 4 ans