|

Listeye 2 çizik daha

Şırnak'ta etkisiz hale getirilen 8 teröristten birinin Terörden Arananlar Listesi'nde turuncu kategoride aranan Emine Toy, birinin de gri kategoride aranan Yılmaz Begiç olduğu belirlendi.

14:00 - 16/06/2019 Pazar
Güncelleme: 16:23 - 16/06/2019 Pazar
AA
Güvenlik güçleri, terör örgütlerine yönelik operasyonlarını sürdürüyor.
Güvenlik güçleri, terör örgütlerine yönelik operasyonlarını sürdürüyor.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, iç güvenlik operasyonları kapsamında, Şırnak'ın İdil ilçesi Cehennem Deresi bölgesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Kalfe operasyonu düzenlendiği bildirildi.

Açıklamada, operasyonda 5 terörist daha etkisiz hale getirildi.

  • Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 8'e yükseldi.

Biri turuncu listede

  • Şırnak'ta etkisiz hale getirilen
    8 teröristten birinin Terörden Arananlar Listesi'nde turuncu kategoride aranan Emine Toy, birinin de gri kategoride aranan Yılmaz Begiç olduğu belirlendi.

Soylu'dan operasyona ilişkin açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "Evlatlarımız bugün büyük bir başarının altına imza attılar. Sabahın erken vaktinde 8 teröristi ölü olarak ele geçirdiler. Göğüs göğse bir mücadeleydi. Uzun zamandır da takip ediyorlardı. Bir evladımız da ağır yaralandı. Biraz önce hastaneye intikal ettirdiler. Ancak maalesef kurtaramadık. Allah rahmet eylesin. Ailesine, çoluk çocuğuna Allah sabır versin. Büyük kahramandı. Oradaki tim komutanımızdı. Bu çatışmalardaki mesele şudur. İlk kendini öne atan ve timin önünde olan kişiydi. Onların yolculuğu belli ve şehitler tepesi boş değil. Allah bizi onlara mahcup etmesin" ifadelerini kullandı.



#Şırnak
#İdil
#Cehennem Deresi
5 yıl önce