|

Kars'ta 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde saat 9.07'de aynı dakika içerisinde ikisi de 4 büyüklüğünde olan iki deprem meydana geldi. Kars Valisi Türker Öksüz, "Deprem hafif şekilde hissedildi, can ve mal kaybı yok. Depremle ilgili jandarma, AFAD ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

09:16 - 1/12/2019 Pazar
Güncelleme: 10:47 - 1/12/2019 Pazar
Deprem
Deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde saat 9.07'de 4 büyüklüğünde deprem oldu. Yine aynı ilçede 26 saniye sonra aynı dakika içerisinde 4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Birinci depremin 6.97, ikincisinin 7.04 kilometre derinlikte olarak oluştuğu belirlendi.

AFAD, ayrıca Sarıkamış'ta'taki depremin ardından, olumsuz bir ihbarın bulunmadığını duyurdu.

Kars Valisi: Deprem hafif şekilde hissedildi

Kars Valisi Türker Öksüz, "Deprem hafif şekilde hissedildi, can ve mal kaybı yok. Depremle ilgili jandarma, AFAD ekiplerimiz sahada çalışmalarını sürdürüyor" dedi.

Kars Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Oktay Aygan da ekiplerin sahada olduğunu ifade ederek, Afet Yönetim Merkezine herhangi bir hasar bilgisi ulaşmadığını, ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Vatandaşlardan Fatih Cengiz, depremi hafif şekilde hissettiklerini belirterek, "Şu anda can ve mal kaybı yok, Allah beterinden korusun" ifadesini kullandı.

#Kars
#Sarıkamış
#Deprem
4 yıl önce