|

Erdoğan: 3 bin 732 terörist etkisiz hale getirildi

AK Parti Beyoğlu İlçe Kongresi'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rakka'ya ABD ile birlikte girelim dedik. Ama onlar YPG'yi tercih etti. Biz 'Bir gece ansızın Afrin'e girebiliriz' dedik ve girdik. Şu an itibariyle Afrin'de ve Sincar'daki etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 732 oldu." dedi.

Yeni Şafak
18:55 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 19:47 - 23/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Beyoğlu 6. olağan ilçe kongresinde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Türkiye'nin sınır ötesinde ne işi var?' diyen her kişi ve kesim aslında birliğimizden, bütünlüğümüzden, geleceğimize güvenle bakmamızdan bunlar rahatsızlıklarını dışarıya vuruyorlar.

"Şer ittifaklarıyla mücadele ederek bugüne geldik"

Karşımızdaki şer ittifakıyla mücadele ederek bugünlere geldik. Artık şimdi işimiz daha kolay. Artık hedeflerine kitlenmiş bir Türkiye var.

Bir yandan ülkemizin güvenliğini sağlarken, ekonomisini güçlendirirken, diğer yandan şehirlerimizin gelişmesine ve kalkınmasına yönelik projeleri hayata geçiriyoruz.

"Okmeydanı'nda tapu meselesi çözüldü"

İstanbul'un tüm ilçeleriyle birlikte dimdik duracağız, hiçbir zaman bizi sindiremeyecekler. Okmeydanı kentsel dönüşüm projesi kapsamında 80 bin kişinin tapu meselesi çözüldü. Emek sineması, İstiklal Caddesi Beyoğlu'nda yer alıyor, çalışmalar sürüyor.

"Böyle bir hakları yok"

Türkiye'nin Afrin operasyonundan herkesin rahatsız olma hakkı olabilir ama bu ülkenin ekmeğini suyunu içen hiç kimsenin böyle bir hakkı yok.

"3 bin DEAŞ'lıyı derdest ettik"

35 bin insanımız teröre kurban gitti. Biz ne yaptık, Gabar'a Cudi'ye Besler Deresi'ne girdik. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Bunlar Suriye'ye kaçtılar. Önce Fırat Kalkanı'nda bunları kovaladık ve 3 bin DEAŞ'lıyı derdest ettik. Ardından Afrin olayı başladı. Biz bunu Amerika ile koalisyon güçleriyle, Rusya ile hep birlikte görüştük. Obama döneminden beri bunları görüştük. Ama bunlar bizi kandırmaya çalıştı.

"3 bin 732 terörist etkisiz"

Rakka'ya ABD ile birlikte girelim dedik. Ama onlar YPG'yi tercih etti. Biz 'Bir gece ansızın Afrin'e girebiliriz' dedik ve girdik.

Şu an itibariyle Afrin'de ve Sincar'daki etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3 bin 732 oldu.

"Terörist öğrenciler için gereğini yapacağız"

Bir üniversitemizde şehitlerimizin hatıralarını yad etmek için düzenlenen etkinliğe tahammül edemeyen zihniyet bu ülkeye ve millete ait değildir. 'Efendim bu üniversite çok popüler bir üniversite, çok kalite bir üniversite, bu üniversite marka bir üniversite...' Tamam da bu üniversitesin içinde affedersiniz bu tür teröristler olduktan sonra, bu tür terörist öğrenci olduktan sonra bunlar o markaya leke sürüyor. Şu anda biz onlarla ilgili gereğini yapıyoruz, yapacağız da...

Okul koridorlarında, kantinlerinde, bahçelerinde adeta terör estiren bu çapulculara kesinlikle meydanı bırakmayacağız. Bu da böyle biline.

"Millet Osmanlı tokadını farklı atar"

Afrin zaferi ilan edilince CHP utanmadan, sıkılmadan kultmaya kalktı, sıkıysa kutlama, yoksa bu millet Osmanlı tokadını bunlara farklı atar."

#Recep Tayyip Erdoğan
#Beyoğlu
#İstanbul
6 yıl önce