|

Son tanık Hayal

Dink cinayetini soruşturan savcılık, tetikçi Ogün Samast’ın ardından davanın sanıklarından Yasin Hayal’i de dinledi. Hayal 3 saat boyunca ‘tanık’ olarak ifade verdi

Yeni Şafak ve
04:00 - 22/01/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:32 - 21/01/2015 Çarşamba
Yeni Şafak
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesinde ihmalleri olduğu gerekçesiyle emniyet amiri Özkan Mumcu, emniyet müdürü Ercan Demir ve polis memuru Muhittin Zenit’in tutuklanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, davanın tutuklu sanığı Yasin Hayal’in tanık sıfatıyla ifadesini aldı. Geçtiğimiz günlerde tetikçi Ogün Samast’ı dinleyen Savcı Gökalp Kökçü, dün de Hayal’in bilgisine başvurdu. Kaldığı Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nden getirilerek İstanbul Adliyesi’nde yaklaşık 3 saat ifade veren Hayal, daha sonra cezaevine geri götürüldü. Hayal, “Hrant Dink’i tasarlayarak öldürmeye azmettirmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Kararın Yargıtay’dan dönmesinin ardından Hayal’in yargılaması sürüyor. 

Soruşturma kapsamında bugüne kadar Vali Celalettin Cerrah ile Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat eski Daire Başkanı Sabri Uzun, dönemin Trabzon Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve İstihbarat Dairesi eski C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer’in de aralarında bulunduğu birçok isim şüpheli sıfatıyla ifade verdi. Emniyet amiri Özkan Mumcu ve polis memuru Muhittin Zenit ve Cizre eski Emniyet Müdürü Ercan Demir ise geçtiğmiz günlerde tutuklanan isimler arasında yeralıyor. 
#Hrant Dink
#Muhittin Zenit
#Ercan Demir
#Yasin Hayal
9 yıl önce