|

Sonunda yakalandı

Kız kardeşini öldürüp kayıplara karışan Erhan Timuroğlu, 260 gün sonra yakalandı. Danıştay ve Cumhuriyet'e el bombalı saldırıların da sanığı olan Timuroğlu’nun ilk sorgusunda yeni bir cinayet hazırlığı içinde olduğu ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 00:52 - 15/11/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah düzenlediği operasyonla 260 gündür firari olan Erhan Timuroğlu’nu yakaladı.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah düzenlediği operasyonla 260 gündür firari olan Erhan Timuroğlu’nu yakaladı.

Sultanbeyli’de özel bir bankada çalışan ve ailesiyle kalan 24 yaşındaki Ceylan Timuroğlu, ağabeyi Erhan Timuroğlu (38) tarafından geçtiğimiz Şubat ayında öldürülmüştü. O dönem çalışma başlatan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, dün sabah düzenlediği operasyonla 260 gündür firari olan Erhan Timuroğlu’nu yakaladı. Sorguya alınan Timuroğlu’nun, yeni bir cinayet hazırlığında olduğu ortaya çıkarken; hedefinde ise öldürdüğü kız kardeşi Ceylan’ın sevgilisi Bekir Teker’in olduğu öğrenildi.


CİNAYET SİLAHI EVDEN ÇIKTI

Polis ekiplerinin Timuroğlu’nun evinde yaptığı aramada bir tabanca, 2 kalaşnikof ve çok sayıda kimlik bulundu. Yapılan incelemelerde, evde bulunan silah, Timuroğlu'nun kız kardeşini öldürdüğü silah olduğu belirlendi. Timuroğlu’nun yakalandığı evin ise yakın adamı C.A.’ya ait olduğu anlaşılırken; operasyonda Timuroğlu ile birlikte C.A. da gözaltına alındı.

SABIKASI HAYLİ KABARIK

Yakalanan Erhan Timuroğlu’nun sabıkası oldukça kabarık. Kız kardeşini öldüren zanlı aynı zamanda, Danıştay saldırısı ve Cumhuriyet gazetesine el bombalı saldırının da sanığı. Timuroğlu firari olarak her yerde arandığı dönemde, bir iş adamından 200 bin dolar haraç almak için Mayıs 2017’de silahla ofis basmış, iş adamı reddedince evine ve işyerine kurşun yağdırmıştı.

#Erhan Timuroğlu
#Cinayet
#Gözaltı
6 yıl önce