|

Sosyal market yüzleri güldürüyor: Beyoğlu'ndan örnek pandemi çalışması

Beyoğlu’nda, Kovid-19 salgınına karşı yürütülen çalışmalar Türkiye’ye örnek oluyor. Beyoğlu Belediyesi, virüsün görüldüğü ilk günden itibaren başlattığı dezenfekte çalışmalarını sürdürürken; hasta ve yaşlıların evlerine sıcak yemek servisi, ihtiyaç sahiplerine yardım kolisi ve işlek caddelerde ücretsiz maske dağıtımı gibi sunduğu birçok hizmetle ilçe halkını yalnız bırakmıyor. Başkan Haydar Ali Yıldız da sürekli olarak sahada çalışmaları inceleyerek ekiplere destek oluyor.

Haber Merkezi
02:00 - 22/05/2020 Cuma
Güncelleme: 14:03 - 22/05/2020 Cuma
Yeni Şafak
Haydar Ali Yıldız vatandaşlarla bir araya geldi.
Haydar Ali Yıldız vatandaşlarla bir araya geldi.

Beyoğlu’nda, tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınına karşı yürütülen çalışmalar tüm Türkiye’ye örnek oluyor. Beyoğlu Belediyesi, virüs salgınının Türkiye’de görüldüğü ilk günden itibaren başlattığı dezenfekte çalışmalarının yanı sıra; hasta ve yaşlıların evlerine sıcak yemek servisi, ihtiyaç sahiplerine yardım kolisi ve işlek caddelerde ücretsiz maske dağıtımı gibi sunduğu birçok hizmetle de ilçe halkını bu zor süreçte yalnız bırakmıyor. Yapılan tüm bu çalışmaların koordinasyonu belediye bünyesinde kurulan ‘Pandemi Koordinasyon Merkezi ve Kriz Masası’ tarafından sağlanıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’da sürekli olarak sahada çalışmaları inceleyerek ekiplere destek oluyor.


12 BİN AİLEYE ERZAK YARDIMI

Pandemi sürecinde ihtiyaç sahipleri de unutulmadı. Beyoğlu Belediyesi Ramazan ayı dolayısıyla şuana kadar ihtiyaç sahibi 12 bin aileye (40 bin kişiye) erzak yardımında bulundu. Sosyal Market tarafından ihtiyaç sahipleri için hazırlanan ve içerisinde temel gıda malzemelerinin olduğu yardım kolilerini, Beyoğlu Belediyesi Başkan Yardımcıları ve Birim Müdürler bizzat kendileri kapı kapı dolaşarak ihtiyaç sahiplerine dağıttı. İhtiyaç sahipleri için başlatılan yardım seferberliği yıl boyu devam edecek.

ONLİNE YARIŞMALAR, SERGİLER VE TURNUVALAR DÜZENLENDİ


  • Beyoğlu’nda ‘Evde Kal’ çağrısına uyarak evlerinden çıkmayan gençler de unutulmadı. Gençlerin evlerinde geçirdiği zamanı verimli bir şekilde değerlendirmelerini ve toplumsal hayata devam edebilmelerini sağlamak amacıyla online olarak “Satranç Turnuvası”, “İlk ve Ortaokullar Arası Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması”, “Liseler Arası Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması”, “Kent Mobilyaları Tasarım Yarışması” ile ”Millet Kıraathaneleri Logo Tasarım Yarışması” düzenlendi. Bu süreçte kültür sanat faaliyetleri de online olarak devam ettirilerek ‘Evde Kal Beyoğlu Dijital Fotoğraf Sergisi’ ile ‘Beyoğlu 23 Nisan Online Resim Sergisi’ de belediyenin web sitesi üzerinden sanatseverlerle buluşturuldu.
KOORDİNASYON MERKEZİ 7/24 TAKİPTE

Beyoğlu Belediyesi, virüs salgınına karşı yürütülen çalışmaların düzenli ve sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlamak amacıyla ‘Pandemi Koordinasyon Merkezi ve Kriz Masası’nı Kurdu. İlçenin dört bir yanında yapılan çalışmalar bu merkeze aktarılarak anbean takip ediliyor. Böylelikle belediye birimleri arasındaki koordinasyon sağlanarak çalışmaların sistemli bir şekilde devam ettirilmesi sağlanıyor. Ayrıca vatandaşlardan gelen talepler de hızlı bir şekilde analiz edilerek ilgili birime yönlendiriliyor ve yerine getiriliyor.

Virüs bitene kadar dezenfekte edilecek


  • Koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmesiyle birlikte harekete geçen Beyoğlu Belediyesi, ilçe genelinde bulunan tüm ortak kullanım alanlarında oluşabilecek bakteri ve virüs tehditlerini en aza indirmek amacıyla ‘Beyoğlu Özel Dezenfekte Ekibi’ni kurdu. Çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan ekipler, tüm işlek caddeler başta olmak üzere ibadethanelerde, kütüphanelerde, okullarda, Semt Konakları’nda, parklarda, kamu binalarında, işyerlerinde (eczaneler, kuaförler vs.), spor salonlarında ve belediye binasında titiz bir dezenfekte çalışması gerçekleştirdi. Çalışmalarını periyodik olarak devam ettiren ekipler bugüne kadar ilçede bulunan 45 mahalle ile 2018 cadde ve sokağın her birinde beşer kez dezenfekte etti. Çalışmalar virüs tehdidi ortadan kalkıncaya kadar aralıksız devam edecek.
VEFA GRUBU YAŞLILARIN HİZMETİNDE

Koronavirüs tedbirler kapsamında sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlar da ihmal edilmiyor. Beyoğlu Belediyesi ile Beyoğlu Kaymakamlığı işbirliğinde kurulan “Beyoğlu Vefa Destek Grubu” yaşlı, engelli ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ihtiyaçları evlerinden çıkmadan karşılıyor. Yardım isteyen vatandaşların evlerine giderek siparişlerini alan ekipler, vatandaşların market alışverişlerinden maaşlarının çekilmesine kadar dışarıda ne ihtiyacı varsa yerine getiriyor.

Sokak hayvanları için 12 ton mama


  • Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerden en çok etkilenen bir diğer canlılar da şüphesiz ki sokak hayvanları oldu. Beyoğlu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sokak hayvanlarının beslenme ihtiyacını karşılamak için hummalı bir çalışma başlattı. Melek Büşra projesi ile daha önce ilçenin dört bir yanına yerleştirilen MamaMatiklere yem ve su takviyesi yapan ekipler ayrıca mahallelere, sokaklara, park ve bahçelere de içerisinde su ve mama olan kaplar bıraktı. Günlük olarak kontrol edilen mama kapları hiç boş bırakılmıyor. Çalışma ile bugüne kadar yaklaşık bin sokak hayvanı için 12 ton mama dağıtıldı. Ayrıca hasta oldukları tespit edilen sokak hayvanları da Beyoğlu Belediyesi Hayvan Barınağı’na götürerek tedavi ediyor.

İstiklal’de günlük 10 bini aşkın maske


Beyoğlu Belediyesi, koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi’nde getirilen maske takma zorunluluğu ile birlikte Semt Konaklarında devam eden maske üretimini artırdı. Semt Konakları Dikiş Atölyelerinde günlük olarak üretilen 10 bini aşkın maske, belediye ekipleri tarafından Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi girişinde kurulan stantlarda vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılıyor. Ayrıca ilçede bulunan muhtarlıklara da maske bırakılarak isteyen vatandaşlara ulaştırılması sağlanıyor. Çalışma ile hem vatandaşların hem de belediye birimlerinde çalışan personelin maske ihtiyacı karşılanmış oluyor.

Hasta ve yaşlılara iki öğün sıcak yemek


  • Beyoğlu’nda evlerinde yemek hazırlama imkanı olmayan yaşlı, engelli ve kronik hastalığı bulunan 1600 ihtiyaç sahibinin evlerine sıcak yemek servisi başlatıldı. Beyoğlu Belediyesi Aşevi’nde özenle hazırlanarak paketlenen yemekler, belediye ekipleri tarafından ihtiyaç sahiplerinin evlerine kadar götürülerek teslim ediliyor. Ramazan ayında da iftarlık ve sahurluk olarak devam eden sıcak yemek servisi, Ramazan ayı sonrasında da devam edecek.
#Beyoğlu Belediyesi
#Haydar Ali Yıldız
#Erzak
#Yardım
4 yıl önce