|

Şova izin yok

Savunma yapmaktan çok mahkeme heyetinden taleplerde bulunan Selahattin Demirtaş, kendisini uyaran mahkeme heyetini de tehdit etti. Duruşmayı izlemeye gelen Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Erdmann'a da izin verilmedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 Thursday
Güncelleme: 03:27 - 15/02/2018 Thursday
Yeni Şafak
Selahattin Demirtaş
Selahattin Demirtaş

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın yargılandığı davanın ikinci celsesi Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ndeki salonda dün görüldü.

MAHKEMEYİ TEHDİT ETTİ

Mahkeme Başkanı, duruşmada iddianamenin özetleneceğini söylemesi üzerine söz alan Demirtaş, iddianamenin anayasaya aykırı şekilde hazırlandığını iddia etti. Mahkeme Başkanı siyasi konuşma yapan Demirtaş’ı uyardı. Sözlerinin usule ilişkin olduğunu savunarak, “Bunları dinlemeyecekseniz burada keselim, hiçbir şekilde savunma yapmayayım” ifadesini kullanan Demirtaş’a Mahkeme Başkanı, “Bakın bizi onunla tehdit etmeyin” diye karşılık verdi.

İSTEKLERİ BİTMİYOR

Demirtaş savunma yapmaktan çok yeni taleplerde bulundu. Yargılamanın durdurulup AYM’ye başvurmasını ya da parlamentoya gönderilip usulüne uygun şekilde dokunulmazlığın kaldırılmasını isteyen Demirtaş, hakkındaki 31 fezlekenin ayıklanmasını talep etti. Mahkeme, Demirtaş’ın tüm taleplerinin reddine karar verdi.


Erdmann duruşmaya alınmadı

Duruşmaya PKK ve FETÖ’ye kucak açan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann da geldi. Duruşmaya katılmasına izin verilmeyen Erdmann, mahkeme girişinde fotoğraf çekilip ayrıldı. Erdmann daha sonra Almanya Büyükelçiliği’nin resmi Twitter hesabından duruşmaya alınmadıklarını duyurdu.

#HDP
#Selahattin Demirtaş
6 years ago