|

Sözcü Çelik: CHP'deki zihin çatlağının giderilmesi gerekiyor

AK Parti MYK toplantısı sonrası açıklama yapan Sözcü Ömer Çelik, CHP'nin değiştirilemeyen bir huyunun olmadığını belirterek "Kılıçdaroğlu, Trump'ın sözlerini esas alarak Cumhurbaşkanımızı yargılamaya çalışıyor. CHP'deki zihin çatlağının giderilmesi gerekiyor. CHP sürekli Türkiye'nin karşısında duran ülkelerin yanında durmayı tercih ediyor." dedi.

Yeni Şafak
21:32 - 16/10/2018 Tuesday
Güncelleme: 22:35 - 16/10/2018 Tuesday
Yeni Şafak
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantı devam ederken Sözcü Ömer Çelik açıklamalar yaptı.

Parti Sözcüsü Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugünkü grup toplantısındaki sözlerine cevap verdi. Çelik'in açıklaması şu şekilde:

  • Grup konuşmasında hadislerden referans veriyor Kılıçdaroğlu. Bundan memnuniyet duyuyoruz. Ama buna yeni başladığı için neyi nereye koyacağını bilmiyor. Ama yine de iyi bir gayrettir. Brunson meselesindeki konuşmasını baştan sona izlerseniz, bu CHP'de değiştirilemeyen bir huyu var.
  • Kılıçdaroğlu, Trump'ın sözlerini esas alarak Cumhurbaşkanımızı yargılamaya çalışıyor. CHP'deki zihin çatlağının giderilmesi gerekiyor. CHP sürekli Türkiye'nin karşısında duran ülkelerin yanında durmayı tercih ediyor.
  • Trump, 'Şu gün serbest bırakacaksınız' dedi. Hükümetimiz bunu ciddiye almadı. Onlara şunu öğrenmeleri gerektiği söylendi. Dünyanın hiçbir yerinde bu tehdit dilini kullanmamalılar. Bu saldırının en şiddetli olduğu zaman Brunson meselesinde onların dediği yapılmış mıdır? Eğer bir taviz söz konusu olsaydı, kendi bakanlarımıza yaptırım kararları açıklandığı günlerde bir yumuşama olurdu. Sayın Kılıçdaroğlu, milli irade konusunda hassasiyetinden bahsediyor ama bu konuda sınavdan geçemeyecek bir tek o var. 15 tane milletvekilini bir yere gönderiyor, plan tutmayınca geri alıyor. Milli irade bir devre mülk değildir. Önce bunu öğrenecekler. Bir taviz söz konusuysa, saldırının en şiddetli günlerinde neden taviz verilmemiştir? Buna cevap versinler.
#Ömer Çelik
#CHp
#Kemal Kılıçdaroğlu
6 years ago