|

Sporun yıldızları gençlerle buluştu

Türkiye’ye okçuluk dalında dünya şampiyonluğunu kazandıran milli sporcular Mete Gazoz ile Yasemin Ecem Anagöz, Merinos’ta minik sporcularla buluştu. Söyleşi şeklinde gerçekleşen buluşmada; iki sporcu, başarının sıkı çalışma ve disiplin sonucunda geldiğini ifade etti.

Yeni Şafak
04:00 - 15/01/2019 Salı
Güncelleme: 04:02 - 15/01/2019 Salı
Yeni Şafak
Mete Gazoz, Yusuf Göktuğ Ergin ve Yasemin Ecem Anagöz
Mete Gazoz, Yusuf Göktuğ Ergin ve Yasemin Ecem Anagöz

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Muradiye Salonu, okçuluk dalında aldıkları başarılarla isimlerini dünya spor tarihine atın harflerle yazdıran milli sporcuları ağırladı. Almanya’da yapılan Dünya Kupası 4 ayak yarışlarında erkeklerde klasik yayda altın madalya alan Mete Gazoz ile gençler dünya rekoruna imza atan Yasemin Ecem Anagöz, antrenörleri Yusuf Göktuğ Ergin ile birlikte Bursalı miniklerin misafiri oldu. Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve renkli görüntülere sahne olan etkinliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu ve minik sporcuların aileleri de katıldı.

CUMHURBAŞKANI’NA ŞAMPİYONLUK SÖZÜ

  • Milli Sporcu Mete Gazoz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdiği sözü yerine getirerek, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda şampiyon olmak istediğini söyledi. Anne babasının da okçu olduğunu, 2,5 yaşında ailesinin de desteğiyle bu spora adım attığını, ilk karşılaşmasına 3 yaşında çıktığını hatırlatan Gazoz, “14 yaşından beri uluslararası arenadayım. Şu an dünya sıralamasında yedinci durumdayım” dedi.

Mete Gazoz ile birlikte yer aldığı Klasik Yay Karışık Takımı ile gençler dünya rekoruna imza atan Yasemin Ecem Anagöz ise başarıda aile desteğinin önemine değindi. Sporculara antrenörlük yapan Yusuf Göktuğ Ergin de tüm ailelere çocuklarını spora göndermeleri çağrısında bulundu.

#Okçuluk
#Spor
#Mete Gazoz
#Yasemin Ecem Anagöz
#Merinos
5 yıl önce