|

STK'lardan bir bildiri daha!

Geçtiğimiz günlerde 97 STK'nın dershane tartışmasından sonra yaşanan gelişmeler üzerine AK Parti Hükümetini destekleyen bildirisinden sonra 37 STK daha bugün "Milletin Beyanı" başlıklı bir bildiri yayınladı. Gazetelerde ilan olarak çıkan bildiride "millete karşı oluşturulan zümrevi vesatete karşıyız" denildi.

yenisafak.com.tr / POLİTİKA
00:00 - 12/12/2013 Perşembe
Güncelleme: 01:43 - 12/12/2013 Perşembe
Yeni Şafak
STK'lardan bir bildiri daha!
STK'lardan bir bildiri daha!

Dershanelerin dönüşümü kapsamında hükümete yapılan eleştirilere STK'lardan ikinci bir cevap geldi. Geçtiğimiz günlerde aralarında Türkiye'nin önde gelen cemaat, vakıf ve derneğinin bulunduğu 97 kuruluşun ardından bugün de 37 STK Hükümetin yanında olduklarını 'Milletin Beyanı' başlıklı bir ilanla duyurdu.

Aralarında toplumun önde gelen bir çok sivil toplum kuruluşu manifestoya imza attı. Bildiriye, İnsan ve Medeniyet Hareketi, Mimar ve Mühendisler Grubu, Marmara Eğitim Gönüllüleri Derneği, Hicret Vakfı, Bekader, Enderun gibi önemli STK'lar imza attı.

"Kaos rüzgarı estirilmek isteniyor"

'Zümrevi vesayet'e karşıyız vurgusunun yapıldığı ilanda, "Yıllar boyu kangren hale gelmiş memleketin sorunlarının teker teker çözüldüğü bir mevsimde yeni bir kaos rüzgarı estirilme gayretini endişeyle izlemekteyiz" denildi.

Milletin meşru iradesini yıpratmayı hedefleyen kısır menfaat kaygılarının ibretle izlediklerini belirten STK'ların ortak bildirisi şöyle devam ediyor:

"Zümrevi vesayete karşıyız"

Vesayetçi jakobenizme ve bürokratik oligarşiye geçmişte karşı olduğumuz gibi bugün de millete rağmen oluşturulmaya çalışılan zümrevi vesayete karşıyız.

"Devleti olan Millet olduk"

Milletimizin son yılları, vesayetçi zihniyeti tasfiye etmek ve meşru iradesini devlete hakim kılmak için verilen mücadelelere geçti. Nihayetinde Devletin Milleti olmaktan kurtulup, Devleti olan Millet olduk.

"11 yıllık başarı perdeleniyor"

Onbir yıldır ülkemizi yöneten vizyoner liderliğin dünya ölçeğindeki krizlere ve iç dış engellemelere rağmen elde ettiği ekonomik siyasi ve sosyal başarılarının perdelenmeye çalışılmasını anlamsız buluyoruz.

"En sadık yarenleri olarak duacıyız"

Özellikle bu dönemde ülkemizin normalleşmesinde emeği geçen herkese kalbi şükranlarımızı sunuyor, Hakk ve sabır eksenli bu yürüyüşün dün olduğu gibi gelecekte de en sadık yarenleri ve duacıları olacağımızı kamuoyuna saygıyla ilan ediyoruz."

İşte ilanda yeralan STK'lar:

İnsan ve Medeniyet Hareketi, İstev; İlim Sanat Tarih Edebiyat Vakfı, Girişimci İşadamları Vakfı, İnsan Vakfı, Hicret Vakfı, Mevlana Çelebi Vakfı, Mutlu Aile Mutlu Çocuk Derneği, Mimar ve Mühendisler Grubu, Ayışığı Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma Derneği, Bekader, Birlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Bimder, Günışığı Derneği, Eğitim Platformu, Gülder, Enderun, Bilim ve İnsan Vakfı, Enderun Özgün Eğitimciler Derneği, Çağrı, Muradiye Mezunlar Derneği, Okuma Alışkanlığını Kazandırma Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Ensar Kültür Merkezi, Avcılar Vakfı, ÇIDAM Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği, İnsan Vakfı Eğitim Merkezi, Mutlu Gençlik Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Mavi Marmara Gençlik ve Spor Kulübü, FİKİR-DER, Mehmet Akif Medeniyet Derneği, Kültür ve Medeniyet Derneği, BESADER, YEDİVEREN, Marmara Eğitim Gönüllüleri Derneği, ÖZKEVSER Vakfı, YEDİVEREN Derneği, Umut Işığı Derneği

10 yıl önce