|

Süleyman Soylu’dan Abdullah Gül hakkında dikkat çeken açıklama: İçime hançer gibi saplandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Gezi Parkı olayları ile ilgili Abdullah Gül’ün açıklamalarına tepki gösterdi. Bakan Soylu, "O günkü Cumhurbaşkanımızın sanki o olayların yaşandığı bir ülkede yaşamıyormuş gibi bugün söz söylemesi de bırakın İçişleri Bakanlığını, bu ülkenin bir ferdi olarak, Süleyman Soylu olarak içime hançer gibi saplanmıştır. Yazıklar olsun size" ifadelerini kullandı.

15:17 - 22/02/2020 samedi
Güncelleme: 16:03 - 22/02/2020 samedi
AA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Gezi Parkı olayları ile ilgili "Gurur duyuyorum" diyen Abdullah Gül'ün açıklamalarına tepki gösterdi.

'YAZIKLAR OLSUN SİZE'

  • Bakan Soylu yaptığı açıklamada,
    ''(Gezi Parkı olayları) O günkü Cumhurbaşkanımızın sanki o olayların yaşandığı bir ülkede yaşamıyormuş gibi bugün söz söylemesi de bırakın İçişleri Bakanlığını, bu ülkenin bir ferdi olarak, Süleyman Soylu olarak içime hançer gibi saplanmıştır. Hem Tayyip Erdoğan'ı yalnız bırakacaksınız hem Tayyip Erdoğan'ın karşısında birileriyle anlaşma yapacaksınız, ondan sonra da bugün gelip sırça köşklerinizde devletin size sunduğu bütün imkanlarla bu milletin size verdiğini bir şekilde bu millete kötülük olarak anlatmaya çalışacaksınız. Yazıklar olsun size."
    ifadelerini kullandı.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullanıldı:

'PKK TELSİZLE BİLE KONUŞMAKTAN KORKAR HALE GELDİ'

PKK, bırakın ortada gezinmeyi, telsizle konuşmaktan korkar hale geldi. Dağdaki sayıları 500 civarında. 5 bin 554 kişinin katıldığı 2014 yılında PKK'ya yıllık katılım sayısı 2019 itibarıyla söylüyorum 136. Örgütten kopanlar, teslim olanlar ve ikna edilerek dağdan inenler bunun 3 katı. Sadece geçen yıl 273 örgüt mensubunu aileleri vasıtasıyla ikna ederek getirdik, ailelerine teslim ettik. Şu anda 5 binin üzerinde aileyle görüşüyoruz. Yılbaşından bugüne kadar teslim olanlar hariç ikna ile getirdiğimiz 40 kişi var. Daha da artacak ve bu yıl 300'ü aşarız, 350'ye inşallah varırız. Her yıl artırarak gidiyoruz.

#Süleyman Soylu
#İçişleri Bakanı
#Abdullah Gül
#PKK
#Gezi Parkı
il y a 4 ans
default-profile-img