|

Sultanahmet saldırısında gözaltına alınan zanlı serbest

İstanbul Terörle Mücadele Şube sabah Nişantaşı'ndaki bir turizm firması yetkilisi kadın, kayıp cep telefonu canlı bombanın, en son görüştüğü telefon numarası çıkınca gözaltına alındı. Sultanahmet'te yaşanan bombalı saldırıyla ilgili yapılan çalışmalar kapsamında gözaltına alınan şahıs serbest bırakıldı.

Yeni Şafak
15:00 - 13/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 16:50 - 13/01/2016 Çarşamba
IHA

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Sultanahmet'te canlı bomba saldırısı gerçekleştiren Nabil Fadli'nin Türkiye'de irtibatta olduğu kişi ve kişileri yakalamaya yönelik çalışma başlattı. Çalışma kapsamında canlı bomba Nabil Fadli ile İstanbul'da bir turizm firması yetkilisi kadına ait olduğu iddia edilen cep telefonu hattıyla görüşüldüğü bilgisine ulaşıldı.



Çalışmalarını derinleştiren ekipler, cep telefonu hattının sahibi olan L. Ş.'yi tespit ederek gözaltına aldı. Emniyete getirilen L. Ş.'nin, iş için geçen hafta Kapadokya'ya gittiği ve Cuma gecesi uçakla İstanbul'a döndüğü belirtildi. Ayrıca L. Ş.'nin, eve geldikten sonra cep telefonunun kaybolduğunu fark ettiğini ve Pazartesi günü cep telefonu hattını kapattırdığı öğrenildi.



Emniyetteki işlemleri tamamlanan L. Ş. serbest bırakılırken, polis ekiplerinin konuyla ilgili çalışmaları devam ediyor.










#kapadokya
#Nişantaşı
#İstanbul Atatürk Havalimanı
8 yıl önce