|

Hükümetten Suriye rejimine sert uyarı

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Suriye rejiminin terör örgütü YPG'yi korumak için Afrin'e girmesinin felakete yol açacağını söyledi.

Yeni Şafak
20:22 - 19/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 20:44 - 19/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Suriye rejimine bağlı askerler
Suriye rejimine bağlı askerler
Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "
Suriye resmi haber ajansı SANA, Suriye rejimine bağlı bazı güçlerin Afrin'e gireceğine dair bir haber geçtiyse de bu haber resmi makamlar tarafından doğrulanmamıştır, gerçek dışıdır, gerçekle alakası yoktur. Suriye rejiminin PYD/YPG terör örgütlerini müdafaa için Afrin'e birlik sevk etme gibi bir düşünceye varması veya bu yönde adım atması, bölge bakımından çok büyük felaketlere yol açar
" ifadelerini kullandı.

ABD ile detaylı görüşmeler yapıldı

Münbiç operasyonu ile ilgili soruları yanıtlayan Bozdağ, "ABD ile detaylı görüşmeler yapıldı. Zeytin Dalı, Münbiç ve Fırat'ın doğusu ele alındı. PYD/YPG ve DEAŞ konular masada müzakere edildi. Irak'taki yaşanan gelilmeler ele alındı. Ayrıca iki ülke arasında, terörist Gülen'in iadesi gibi adli konular detaylı bir şekilde ele alındı. Bu görüşmelerin sonucunda bir karar alındı. Bu karara göre 3 ayrı mekanizma oluşturuldu. Türkiye Münbiç konusunda çok nettir. Bu unsurların terörden temizlenmesi şarttır. Eğer oradan ABD onları göndermezse, Türkiye karşıtı tehdit devam ediyor" demektir." değerlendirmesinde bulundu.

"Operasyon devam ediyor"

Zeytin Dalı Harekatı aynı hedefle devam ediyor. Türkiye'nin bu konuda kararlığı ve pozisyonu çok nettir. Bölge terör örgütlerinden ve teröristlerden arındırılıncaya kadar devam edecek. Türkiye bu noktada kararlıdır ve bu konudan geri dönüş olmayacaktır.

#Afrin
#Suriye
#Rejim
#Bakanlar Kurulu
6 yıl önce