|

Suriyeli öğrenci LGS şampiyonu oldu: Siirt'in gururu genç ilerideki hedeflerini de açıkladı

Siirt’in Kurtalan ilçesindeki Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu’nun Suriyeli öğrencisi Dlyar Safo, LGS 2021'de tüm soruları doğru yanıtlayarak Türkiye birincisi olmayı başardı. Sınava hazırlanırken öğretmenlerinden çok destek gördüğünü dile getiren Safo, mühendis olmak istediğini belirterek, "Araç tasarlamak istiyorum" dedi.

16:50 - 30/06/2021 Çarşamba
Güncelleme: 16:53 - 30/06/2021 Çarşamba
Dlyar Safo, Kurtalan'ın gururu oldu.
Dlyar Safo, Kurtalan'ın gururu oldu.

6 Haziran'da yapılan LGS sınavının sonuçları "MEB.gov.tr" adresinden açıklandı. 1 milyon 38 bin 492 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı yüzde 83 olarak gerçekleşti.

LGS kapsamındaki merkezi sınavda öğrencilere farklı branşlardan toplam 90 soru sorulurken, bu sınavda yer alan sorulardan hiçbiri iptal edilmedi.

97 ÖĞRENCİ TAM PUAN ALDI

LGS sonuçları açıklanınca 36 farklı ilden 97 şampiyon çıktı. Tam 97 öğrenci, tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.

SURİYELİ ÖĞRENCİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Türkiye’nin 97 birincisinden biri de Siirt’in Kurtalan ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Suriyeli Dlyar Safo oldu.

Suriye’deki savaştan 6 yıl önce kaçarak ailesiyle Siirt’in Kurtalan ilçesine yerleşen Dlyar Safo, LGS 2021'de tüm soruları doğru cevapladı.

Suriyeli öğrenci ile ilgili Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

"ÖĞRETMENLERİMDEN ÇOK YARDIM GÖRDÜM"

Dlyar Safo, 3 kardeş olduklarını, yaklaşık 6 yıl önce Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Sınava hazırlanırken öğretmenlerinden çok destek gördüğünü dile getiren Safo, salgın sürecinde moralinin bozuk olmasına rağmen öğretmenlerin yardımıyla sınava hazırlandığını belirtti.


Sürekli deneme sınavı çözdüğünü, düzenli olarak çalıştığını ifade eden Safo, şöyle konuştu:

"Matematik çözüyordum. Son zamanlarda ise iki deneme çözüyordum. Ramazan ayında sahura kadar çalışıyordum. Okulda öğretmenlerimiz her zaman beni motive etmeye çalışıyordu. Öğretmenlerim kitap konusunda yardımcı oluyordu. 500 tam puan bekliyordum ve onun için çalışıyordum. Sınav sonucunu görünce çok mutlu olduk. Türkiye'nin bana çok desteği oldu. Hedefim mühendis olmak. Araç tasarlamak istiyorum. İyi bir liseye giderim inşallah. Çalışmalarımı Türkiye'de yapmayı düşünüyorum."

  • Safo, sınava sadece 8. sınıfta hazırlanmanın yeterli olmayacağını, düzenli bir çalışmanın olması gerektiğine dikkati çekti.

Soru çözmeyi sevdiğini anlatan Safo, "Her gün düzenli bir şekilde paragraf çözmeleri de gerekiyor. Matematik de çok önemlidir. Son iki yılda çok belirleyici oldu. Her gün düzenli çalışma ve en az 40-50 soru matematik çözmeleri gerekiyor. Son 1-2 ayda düzenli olarak deneme çözebilirler. Okulda yaklaşık 100 deneme çözdük." ifadelerini kullandı.


"Kendisine kaynak kitap yetiştiremiyorduk"

İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal Polat da Safo'nun başarısının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Safo'nun 5. sınıftan itibaren keşfettikleri ve takip ettikleri bir öğrenci olduğunu belirten Polat, "Çalışmalarını düzenli olarak kontrol ettiğimiz bir öğrenci. Özellikle 7. sınıftan itibaren açıldıkça açılan bir öğrenci. Verdiğimiz kaynak kitaplarını 1 ayda değil de 10 günde bitirmeye başladı. Günde 20 soru çözerken bunu 100'e, 200'e çıkardı." dedi.

Safo'nun LGS'ye hazırlık sürecinde yapılan deneme sınavlarında her zaman ilk 3'te yer aldığını aktaran Polat, bu çalışma dolayısıyla kendisinden derece beklediklerini dile getirdi.


Polat,
"Bu süreçte biz de okul idaresi ve öğretmenlerle öğrencinin çözebileceği sorular getirdik. Kendisine kaynak kitap yetiştiremiyorduk. İkinci dönemde birebir ilgilenerek kurslarda gösterdiği performansa bakarak ilgisini artırdık. Okulun başarısı ve çocuğumuzun göstermiş olduğu performans bizi mutlu etti."
diye konuştu.

Okul Müdürü Murat Bayrak ise öğrencileri Safo'yu en iyi şekilde sınava hazırlamaya çalıştıklarını, salgın sürecinde öğrencilerini yalnız bırakmadıklarını aktardı.

Öğretmenlerle bir ekip olduklarını ve bu şekilde çalıştıklarını dile getiren Bayrak, "İmam hatiplilerin gelişebilmeleri için elimizden geleni yaptık. Tüm bunları bir araya getirdiğimizde güzel bir sonuç ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.


Baba Şazber Safo da Kürtçe yaptığı konuşmada, Suriye'nin Kamışlı kentinden Türkiye'ye geldiklerini dile getirerek, "Buraya geldikten sonra oğlum düzenli çalışıyordu. Çalışmasına, emeğine göre derece yapmasını bekliyorduk. Sonucu görünce çok mutlu olduk." dedi.

Okul idaresi ve öğretmenlerinin de oğluyla çok ilgilendiğini vurgulayan Safo, destek veren herkese teşekkür etti.

#Dlyar Safo
#LGS
#Suriyeli
#birinci
3 yıl önce