|

Suriyeli sığınmacılar ikna oldu: TEM Otoyolu trafiğine açıldı

Avrupa'ya gitmek için yürüyerek Edirne'ye gelen ve iki gündür TEM otoyolunu araç trafiğine kapatan Suriyeli sığınmacılar ikna edildi. Polis ve Jandarma ekiplerinin ikna çabaları sonrası gruplar halinde otobüslere bindirilen sığınmacıların bir kısmı İstanbul'a bir kısmı da Sarayiçi Er Meydanı'na götürüldü.

Yeni Şafak
04:00 - 19/09/2015 Cumartesi
Güncelleme: 20:15 - 19/09/2015 Cumartesi
IHA

Avrupa hayaliyle Edirne'ye gelen ve yürüyerek Yunanistan sınırına gitmek isteyen Suriyeli sığınmacıların, iki gündür Kapıkule Sınır Kapısı yolunda bekleyişi sürüyordu. Dün akşam itibariyle sayıları yaklaşık bin 800'ü bulan sığınmacılar içerisinden bin kişilik bir grup ikna edilerek Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapıldığı Saray İçi Er Meydanı alanına götürülmüştü.



ÖNCE DİRENDİLER SONRA İKNA OLDULAR





Kapıkule Sınır Kapısı yolu üzerinde bulunan ve uluslararası yol statüsünde bulunan TEM otoyolunda bekleyişlerinin ikinci gününde yaklaşık 800 sığınmacı, sınır kapısına yürüyerek gitmek için yol üzerinde güvenlik önlemi alan polis ve jandarma ekiplerine saldırdı. Yaşanın arbedenin ardından sığınmacı grupları ikiye bölündü. Kalabalık bir grup, emniyet güçlerinin ikna çabaları sonrası otobüslere doğru yönlendirildi. Otobüslere binmemekte ısrar eden ve taşkınlık çıkartan diğer grup ise polis ve jandarma ekipleri tarafından abluka altına alındı. Tüm uğraşlarına rağmen güvenlik bariyerini aşamayan Suriyelilerin tamamı otoyoldan ayrıldı.

#edirne
#mülteciler
#sığınmacılar
9 yıl önce