|

Suriyeli kadınlar bırakılsın

İnsani Yardım Vakfı (IHH) Suriye iç savaşının başladığı günden bu yana rejim tarafından hapiste tutulan ve her türlü işkenceye maruz kalan kadınların serbest bırakılması amacıyla “Tutsak Kadınlar için Vicdan Konvoyu” oluşturacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/02/2018 الخميس
Güncelleme: 03:39 - 15/02/2018 الخميس
Yeni Şafak
Tutuklu kadın ve çocuklar Suriye'deki hapishanelerde çile çekiyor.
Tutuklu kadın ve çocuklar Suriye'deki hapishanelerde çile çekiyor.

6 Mart 2018 tarihinde yüzlerce otomobil eşliğinde İstanbul’dan hareket edecek “Vicdan Konvoyu” sadece kadınlardan oluşacak. Konvoy, İzmit, Sakarya, Ankara, Konya, Adana güzergahını izleyerek Suriye sınırına ulaşacak.


“Vicdan Konvoyu” sözcüsü Avukat Gülden Sönmez, yaptığı açıklamada, Suriye’de kadınlara yönelik her türlü ihlal ve suçtan sadece rejim askerlerinin değil, Şebbiha adlı verilen silahlı çetelerin de sorumlu olduğunu söyledi. Sönmez, “Suriye hapishanelerinde tutuklu bulunan kadın sayısı 13 bin 581. Bu sayının 6 bin 319’ü yetişkin, 4 yüz 17 si ise kız çocuğu. Bizler dünyanın dört bir yanından kadınlar olarak Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı olarak tutulan kadınların sesi olmak istiyoruz. Zindanlarda çile tüketen bu kadınlar derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

#İnsani Yardım Vakfı
#Suriye
٪d سنوات قبل