|

'Suudi Arabistan'daki tasfiye listesi İsrail ile hazırlandı'

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "Arabistan halkının 'Ilımlı İslam' açıklamasının altında yatanları görmesi lazım. Ilımlı İslam tartışmasının en büyük kavgası Suudi Arabistan’ın kendi içinde olacak ve bu başladı. Suudi Arabistan'daki tasfiye listesi de İsrail istihbaratı ile hazırlandı." dedi.

Yeni Şafak
22:24 - 7/11/2017 Salı
Güncelleme: 22:40 - 7/11/2017 Salı
Yeni Şafak
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET ekranlarında Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında konuştu.

Karagül'ün açıklamalarından öne çıkanlar:

Suudi Arabistan'da yaşananların neye tekabül ettiği uluslararası düzeyde bir tartışma konusu haline geldi. Türkiye'nin ve Türk medyasının Suudi Arabistan'da yaşananları dikkatle takip etmesi gerekir.

Bütün coğrafyaya yönelik çok uluslu bir saldırı var. FETÖ'yü milli görüşe karşı 'Ilımlı İslam'la kullandılar. Biz bu argümanı aştık.

Arabistan halkının 'Ilımlı İslam' açıklamasının altında yatanları görmesi lazım. Ilımlı İslam tartışmasının en büyük kavgası Suudi Arabistan’ın kendi içinde olacak ve bu başladı. Bu projelerin en büyük kurbanı İran değil, Suudi Arabistan olacak.

Listeyi FETÖ'ye İsrail verdi

Suudi Arabistan'da yaşananlar şimdiden etkisini dışa göstermeye başladı. İsrail'in rahatsız olduğu herkes listelenmiş ve FETÖ'nün eline verilmiş. 17-25 Aralık başarılı olsa listedeki herkes hapse girecek, belki öldürülecekti. Listeyi FETÖ'ye İsrail verdi.


Suudi Arabistan'daki tasfiye listesi de İsrail istihbaratı ile hazırlandı. Bu yaşananlar Suudi Arabistan'ın iç dinamikleriyle sınırlı değil. Bölgedeki oyun kurucuları mezhep kavgasını geri plana itti, Arap ve Fars dünyası arasında çekişme planlanıyor.

İsrail Hizbullah'a saldırmadan Hizbullah İsrail'e saldırabilir

Bölgede Körfez savaşından beri 'en tehlikeli' dönemi yaşıyoruz. İsrail Hizbullah'ı tek başına yok edemedi ve bu imaj kaybına neden oldu. İsrail bu imaj kaybından dolayı Arap dünyasını yanına alarak Hizbullah'ı yok etmek isteyecek. İsrail Hizbullah'a saldırmadan Hizbullah İsrail'e saldırabilir.

İran'ın elinden gelse Suudi Arabistan'ı işgal edip Mekke ve Medine'yi ele geçirir. İslam'ın kalbini parçalamak istiyorlar. Türkiye ayağa kalkarsa bu coğrafyanın da ayağa kalkacağını biliyorlar. Türkiye bölgede müdahaleye gecikirse bu intihar olur.


#İbrahim Karagül
#TVNET
6 yıl önce