|

Konsolosluktan sonra gözler büyükelçilikte

Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinin işlendiği İstanbul'daki Başkonsolosluk binasından taşınmak isteyen Suudi Arabistan'ın, Ankara Büyükelçiliği'nin konsolosluk işlemlerini yürüttüğü binayı da boşaltacağı ve başka bir yere taşıyacağı iddia edildi. Suud yönetiminin her iki konuda da Dışişleri'ne henüz resmi başvurusu yok.

Sertaç Aksan
15:00 - 20/11/2018 Salı
Güncelleme: 18:18 - 20/11/2018 Salı
Yeni Şafak
Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Suudi yönetiminin Ankara'daki büyükelçilik binasını da taşıyabileceği öne sürüldü.
Cemal Kaşıkçı cinayetinin ardından Suudi yönetiminin Ankara'daki büyükelçilik binasını da taşıyabileceği öne sürüldü.

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluk Binası'nda vahşi bir cinayete kurban giden Gazeteci Cemal Kaşıkçı olayına ilişkin güvenlik kaynaklarının çalışmaları sürüyor.

Cinayetin ardından bina içinde Suudi infaz timi üyelerinden bazılarının 'temizlik' yaptığı ve hem zeminin hem de bazı duvarların farklı kimyasallarla yıkandığı bilgisi kamuoyuna yansımıştı.

Ankara'daki binayı da boşaltacaklar iddiası

Suudi Arabistan yönetiminin, cinayetin ardından istanbul'daki Başkonsolosluk binasını boşlatmak istediğini yenisafak.com duyurmuştu. Dışişleri Bakanlığı söz konusu olaya ilişkin açıklama yaparak, "Suudların böyle bir niyeti olduğunu biliyoruz, ancak bize ulaşan resmi bir talep yok" ifadesini kullanmıştı.

  • Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Suudi yönetimi sadece İstanbul'daki bina için değil, Ankara'daki Büyükelçilik binası için de bu yönde bir adım atacak. Bu konuda da henüz Dışişleri'ne resmi bir talepte bulunulmadığı, ancak Büyükelçilik görevlilerinin bu konuda çalışma yaptığı öğrenildi.
#Suudi Arabistan
#Ankara
#Büyükelçilik
5 yıl önce