|

Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde büyük yangın

Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın çıktı. İstanbul İtfaiyesinden yapılan ilk açıklamada "Hastane yangınında ölü ve yaralı yok" denildi. TVNET'e konuşan görgü tanıkları ise "Yangın çatıdan çıktı. Dış cephe malzemesi yanıcı madde olduğu için binaya yayıldı." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangınla ilgili Sağlık Bakanı Demircan'la görüştü. Yangınla ilgili can kaybının olmadığını belirten İstanbul Valisi Şahin, "Hastanedeki yangınla ilgili 2 başsavcı vekili ve 4 savcı görevlendirildi" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
18:20 - 5/04/2018 Perşembe
Güncelleme: 21:03 - 5/04/2018 Perşembe
IHA
İstanbul'un en büyük hastanelerinden biri olan Gaziosmanpaşa'daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinin dış cephesi adeta kül oldu
İstanbul'un en büyük hastanelerinden biri olan Gaziosmanpaşa'daki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinin dış cephesi adeta kül oldu

Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yangın çıktı. Hastaneye çok sayıda itfaiye ekibi yönlendirildi. İtfaiye ekiplerinin 1 saatten fazla süren müdahalesinden sonra, yangın kontrol altına alındı. Binanın dış cephesi kullanılamaz hale geldi.

TVNET'e konuşan görgü tanığı, "
Yangın çatı katında çıktı. Dış cephe malzemesi yanıcı madde olduğu için binaya yayıldı
" ifadelerini kullandı.


Cumhurbaşkanı yangına ilişkin Sağlık Bakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’un Gaziosmanpaşa semtindeki Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangınla ilgili Sağlık Bakanı Demircan ile görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul’daki yangın haberinin akabinde, Sağlık Bakanı Demircan’ı telefonla aradı.


İtfaiye'den son dakika açıklaması

İtfaiye, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki yangının kontrol altına alındığını ve olayla ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

İstanbul Valisi: Kontrol altına alındı

İstanbul Valisi Şahin, "Yangın kısmen kontrol altına alındı. Şu ana kadar üzücü bir haber yok. İnşallah sonuna kadar olmaz" dedi.

Vali Şahin'den ikinci açıklama

İstanbul Valisi Şahin, "Yoğun bakımdaki hastalar güvenli biçimde tutuluyor. Bütün katlar detaylı bir şekilde kontrol ediliyor. Şu ana kadar can kaybı bilgisi gelmemesi sevindirici" değerlendirmesinde bulundu.

"Yangınla ilgili savcılar görevlendirildi"

İstanbul Valisi Şahin, hastanedeki yangınla ilgili 2 başsavcı vekili ve 4 savcının görevlendirildiğini bildirdi.


#İstanbul
#Taksim
#Yangın
6 yıl önce