|

Taksim'de tabutlu eylem

İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi, 3 yıl önce Şırnakın Uludere ilçesinde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu yaşamanı yitiren 34 kişiyi anmak için, İstiklal Caddesinde yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, olayda yaşamını kaybedenleri temsil eden 34 tabut taşındı.

Yeni Şafak
17:37 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 15:38 - 28/12/2014 Pazar
DHA
İHD İstanbul Şubesi üyeleri, bombardımanda yaşamını yitirenleri anmak ve 2 yıl süren soruşturma sonucunda askeri savcılığın olayla ilgili verdiği kovuşturmaya yer yok kararını protesto etmek için, saat 14.00 sıralarında İstiklal Caddesi Tünel Meydanında toplandı. Aralarında ölen kişilerin yakınlarının da bulunduğu kalabalık, Roboskiye adalet, sorumlular yargılansın yazılı, altında da ölen 34 kişinin isimlerinin bulunduğu pankart açtı. Daha sonra alana getirilen ölen 34 kişiye ait temsili tabutlar, fotoğraflarla birlikte tek sıra halinde Galatasaray Lisesi önüne kadar taşındı.


Burada basın açıklaması yapan İHD Çocuk Hakları Komisyonu Üyesi Evrim Baykondu, "Roboski insanlığı karşı işlenmiş bir suç. Geçmiş ile hesaplaşma, hakikat ve adalet arayışımız Roboskinin faillerinin yargı önüne çıkarılması ile bitmeyecektir. Ama bu kadar açık ve net failleri ortada olan bir katliamı örtbas etmeye çalışan devlet ve hükümet, onbinlerce faili devlet cinayeti aydınlatma ve toplumsal barışı, Kürt barışını tesis etmesi beklenemez dedi.

Eylem, açıklamanın ardından sona erdi.


 
#taksim eylem
#uludere
#istiklal eylem
9 yıl önce