|

Tankların namluları Suriye’ye çevrildi

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye sınırına sevk edilen tank, obüs topları, füze ve topçu bataryaların namluları Suriye'ye tarafına çevrildi. Tanklar ve zırhlı personel taşıyıcıları, belirli aralıklarla Türkiye-Suriye sınır hattına konuşlandı.

Yeni Şafak
13:40 - 20/07/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:04 - 20/07/2015 Pazartesi
IHA

TSK, Türkiye'den Suriye'ye ve Suriye'den Türkiye'ye geçişlere izin vermiyor. Fırtına obüs topları ile tanklar kritik bölgelere konularak namlularını IŞİD başta olmak üzere muhalif grupların bulunduğu bölgeye çevirdi. Türkiye-Suriye sınırında alan hakimiyetini tamamen sağlayan TSK, İnsansız Hava Araçları (İHA) ile teknolojik bütün imkanları seferber etti. Suriye'deki bütün gelişmeleri izleyen güvenlik güçleri, sınır hattında 24 saat devriye geziyor.



Öte yandan, 910 kilometrelik Türkiye-Suriye sınırında 317 hudut karakoluna takviye olarak gönderilen askerlerle birlikte, bölgede 65 bini aşkın asker görev yapıyor. Kilis, Gaziantep, Hatay, Şanlıurfa ve Mardin illerinin Suriye sınırında bin 200 civarında tank, zırhlı araç, obüs topları ve zırhlı personel taşıyıcılarının görev yaptığı öğrenildi.

#suriye sınır
#sınır güvenliği
#suriye iç savaş
#tsk savunma
#sınır hattı
9 yıl önce
default-profile-img