|

Tarihi tren yolu için ilk adım atıldı

İBB tarafından yaptırılacak Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı’nın ihalesi yapıldı. Tarihi tren yolunu tekrar canlandırmayı amaçlayan proje için 9 teklif verildi. En düşük teklif 321 milyon TL oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/02/2017 الخميس
Güncelleme: 01:02 - 2/02/2017 الخميس
Yeni Şafak
İBB tarafından yaptırılacak Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı’nın ihalesi yapıldı.
İBB tarafından yaptırılacak Haliç-Kemerburgaz Dekovil Hattı’nın ihalesi yapıldı.

Haliç kıyısından başlayıp Belgrad Ormanları'ndan Kemerburgaz'a uzanan tarihi tren yolu için ilk adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi(İBB) tarafından yürütülen projenin ihalesi yapıldı. İhaleye 9 firma teklif verdi.





EN DÜŞÜK TEKLİF 321 MİLYON TL


Merter'de gerçekleştirilen ihale için 463 milyon 207 bin ortalama maliyet belirlenmişti. Firmaların sunduğu kapalı zarflar açıldığında en düşük teklifi 321 milyon TL ile Yz Altyapı İnşaat sundu. Neoray+Nuhoğlu ortaklığı 369 milyon TL, Akçadağ+Kmb+Nas ortaklığı 377 milyon 888 bin TL, Cengiz+Kolin+ Kalyon ortaklığı 398 milyon 400 bin TL teklif verdi. Teklifleri alan komisyon değerlendirme yaptıktan sonra onay için İBB Başkanlığı'na sunulacak. Başkan onayladıktan sonra itiraz gelmezse proje çalışmalarına başlanacak. Söz konusu hat, Silahtarağa bölgesinde yer alan Santral İstanbul'dan başlayıp Kağıthane deresi ve Cendere yolunu izleyerek Göktürk üzerinden Ayvad Bendi mesire alanında son bulacak.



22 AYDA BİTECEK


25 kilometre uzunluğuna sahip hatta 10 adet durak olacak. Hat boyunca Santral İstanbul, Kağıthane, Sadabat, Cendere, TT Arena, Hamidiye, Kemerburgaz, Mithatpaşa, Ayvad Bendi ve Göktürk İstasyonları ile birlikte 1 adet depo bakım sahası yapılması planlanıyor. Bisiklet ve yaya yolunun da yapılacağı hattın 22 ayda bitmesi bekleniyor.


#İBB
#Belgrad Ormanları
#Kemerburgaz
٪d سنوات قبل