|

Tarihle doğanın bütünleştiği kent: Phaselis

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Phaselis Antik Kenti, tarihi dokusu ve çamların altından denize girme imkanıyla, yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Antik çağda parfüm üretimi ile dikkat çeken kenti 7 ayda 88 bin misafir ziyaret ediyor.

Yeni Şafak
12:02 - 16/08/2016 Salı
Güncelleme: 09:37 - 16/08/2016 Salı
AA
Phaselis Antik Kenti doğal güzelliği ve tarihi dokusuyla ziyaretçilerine güzel bir tatil imkanı sunuyor.
Phaselis Antik Kenti doğal güzelliği ve tarihi dokusuyla ziyaretçilerine güzel bir tatil imkanı sunuyor.

Antalya'nın Kemer ilçesindeki Phaselis Antik Kenti, tarih ile doğanın iç içe olduğu sahilleriyle yerli ve yabancı turistlerin vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.



Antik çağda parfüm üretimiyle öne çıkan Phaselis, doğal güzelliğiyle görenleri hayran bırakıyor.



Yerli ve yabancı turistler, milli park statüsündeki antik kente karadan araçlarıyla, denizden yat turlarıyla gelebiliyor. Tarihi milattan önce 309'a kadar uzanan kenti ziyaret eden turistler, tarihi eserlerin yanı başındaki koylarda çamların altından denize girmenin tadını çıkarıyor.





Kemer Kaymakamı Mustafa Cihad Feslihan, antik kentin, ilçeye turizm açısından büyük katkılarının olduğunu söyledi.



Phaselis'in liman kenti ve ormanlık alanda olmasının kente değer kattığını ifade eden Feslihan, "Kente yılda 100 binin üzerinde ziyaretçi geliyor. Gelen misafirler, tüm günlerini burada geçirebiliyor." dedi.



Akdeniz Üniversitesi'nin de Phaselis'te kazı çalışmalarına yönelik araştırmalar yaptığına değinen Feslihan, şöyle konuştu:



"Üniversite, kentte görülmeyen ve yer altında kalan kalıntıları, yer üstüne çıkarıp turizme kazandırmak için çalışmalar yapıyor. Kemer'e ciddi anlamda değer katan bir yer. Geçmişte bazı sanatsal faaliyetlere de imkan sağlamış bir yer. Önümüzdeki yıllar için bazı sivil toplum kuruluşlarının burada sanatsal faaliyetler ve projeleri mevcut. Bunlar, Phaselis'in tanıtımı açısından da ciddi anlamda önem arz ediyor. Herkesi Phaselis'i görmeye davet ediyorum."





7 ayda 88 bin ziyaretçi


Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlelenen bilgilere göre, Phaselis Antik Kenti'ni bu yılın 7 ayında 88 bin 772 kişi ziyaret etti.



Phaselis'te ocak ayından bu yana satılan biletlerden 691 bin 520, gişede satılan müze kartlardan ise 214 bin 600 lira gelir elde edildi. Antik kente, 9 bin 72 kişi indirimli, 21 bin 166 kişi de ücretsiz olarak giriş yaptı.










#Phaselis
#Antik
8 yıl önce