|

Tarım Kredi Kooperatifi'nin indirim kampanyasını karalamaya çalışan Kılıçdaroğlu'nun algı operasyonu fiyat etiketleriyle bozuldu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ve CHP yandaşı Sözcü gazetesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Tarım Kredi marketlerinde başlatılan indirim uygulamasını hedef aldı. Marketlerde yalnızca 20-30 kuruşluk indirim yapıldığını öne süren Kılıçdaroğlu'na Sözcü gazetesi de manşetten destek verdi. Söz konusu marketlerde pek çok temel gıda ürününde ortalama yüzde 30 indirim yapıldığı görülürken Kılıçdaroğlu'nun ve Sözcü'nün algı operasyonu da bozulmuş oldu.

11:09 - 17/08/2022 Çarşamba
Güncelleme: 11:29 - 17/08/2022 Çarşamba
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla enflasyonla mücadele kapsamında 30'dan fazla temel tüketim ürününde kapsamlı bir indirim uygulaması başlattı.

Tarım kredi marketlerinde indirim yapılan ürünler şu şekilde oldu:

Et ürünleri, tavuk ürünleri, makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ayçiçeği yağı, zeytinyağı, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi, meyve ve sebze.

KILIÇDAROĞLU PROVOKASYONA GİRİŞTİ

İndirimli satışların başlamasıyla birlikte marketlere vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gösterildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla marketlerde 20-30 kuruşluk indirim yapıldığını iddia etti. Kılıçdaroğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Ben perakendecilere indirim talebi mektupları yazarken, sen 10 ay seyrettin Erdoğan. Millet burnundan soluyor, sen indirim yalanları söylüyorsun. Yapıla yapıla 20-30 kuruşluk indirimler yapıldı. Her şeyiniz skandal. Utanın be!"

SÖZCÜ DE DESTEK VERDİ

Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra CHP yandaşı Sözcü gazetesi de Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği tarafından yapılan indirim kararını hedef aldı.

Kılıçdaroğlu ve CHP yandaşı Sözcü'nün '20-30 kuruşluk indirim yapıldı' dediği uygulamada fiyatları düşen bazı ürünler şu şekilde oldu:

5 litre ayçiçek yağı 162 lirayken, 146 lira 90 kuruşa düştü. Bir kilo çay ise 66 lira 90 kuruştan 59 lira 90 kuruşa düştü. Beş kilo toz deterjan 78 lira 90 kuruştan 64 lira 90 kuruşa düştü. Daha önce 5 kilosu 64 lira 50 kuruş olan un, 50 lira oldu.



#Kemal Kılıçdaroğlu
#Sözcü
#Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği
2 yıl önce