|

Tarlaya yıldırım düştü

Erzincan’da tarlada çalışanların üzerine yıldırım düşmesi sonucu 2 kişi öldü, 2’si çocuk 6 kişi de yaralandı. Manisa’da da yağmurdan korunmak isteyen amatör sporcu canından oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 02:58 - 15/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
​Tarlaya yıldırım düştü
​Tarlaya yıldırım düştü

Erzincan ve Manisa’da yıldırım düşmesi sonucu 3 kişi öldü, 2’si çocuk 6 kişi de yaralandı. Erzincan’da Ergan Dağı eteklerinde yer alan ve kent merkezine bağlı olan Oğulcuk köyündeki bir tarlada sağanak yağmura yakalanan 8 kişi, tarladaki bir koma sığındı. Bu sırada yıldırım düşmesi sonucu Ali Işık ile kardeşi Özlem Işık, olay yerinde hayatını kaybetti. Ali Haydar Gündoğan (50), eşi Pakize Gündoğan (45), Ece Gündoğan (5), Nurgül Özdemir (28) ve Cemil Özdemir (4) ile Yaşar Şekerli (38) yaralandı.

YARDIMA GELMİŞLER

Olayın duyulmasının ardından bölgeye çok sayıda jandarma ve AFAD ekibi ile ambulanslar sevk edildi. Sağlık ekipleri, 2’si çocuk 6 yaralıya ilk müdahaleyi tarlada yaptı. Ölen Ali ve kardeşi Özlem Işık’ın, Tercan ilçesinde oturduğu ve akrabalarına tarla işinde yardım etmek amacıyla köye geldikleri öğrenildi.

Öte yandan Kars'ın Selim ilçesinde ise Necmettin Demir'e meralık alanda yıldırım isabet etti. Ağır yaralanan Demi olay yerinde hayatını kaybetti. Demir'in iki çocuk babası olduğu öğrenildi.

Sığındığı
çadırda
canından oldu
Manisa’nın Salihli ilçesinde de yıldırım düşmesi sonuc Salihlispor 17 Yaş Altı Takımı’nda forma giyen 17 yaşındaki Muhammet Gökdeniz hayatını kaybetti, arkadaşı ise yaralandı. Çamurhamamı Mahallesi İncirlik mevkisinde hayvan otlatan Muhammet Gökdeniz ve Celil Öztürk (19), yağmurdan korunmak için bir çadıra girdi. Çadıra yıldırım isabet etmesi nedeniyle yaralanan gençler, Salihli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Durumu ağır olan Gökdeniz, doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.

#Erzincan
#Yıldırım
7 yıl önce