|

Tasfiyeyi öğrenmek için kulak kabarttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dinlendiği Sözde Selam Tevhid Terör Örgütü soruşturmasını başlatan eski 'özel yetkili' savcılardan Adnan Çimen'in yine usulsüz bir soruşturma yürüttüğü ortaya çıktı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/07/2015 Cuma
Güncelleme: 06:28 - 10/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Sözde Selam soruşturması kapsamında binlerce kişiyi kanunlara aykırı bir şekilde dinleyen Çimen'in İstanbul İstihbarat Şube'ye atanan emniyet müdürlerini 'zimmet' suçlamasıyla dinlenmesi talimatını veren savcı olduğu ortaya çıktı.



17 ARALIK'TA SONLANDIRILDI


Özel Yetkili Savcılık'tan Memur Suçları Soruşturma Bürosu'na atanan Savcı Adnan Çimen, bu dönemde paralel yapıya yönelik soruşturmada darbe ve casusluktan tutuklanan eski İstanbul Organize Suçlarla Şube Müdürü Nazmi Ardıç ve ekibinin 17 Aralık 2013 öncesinde yaptığı dinlemelerin talimatını verdi. Dinlemeler, 17 Aralık darbe operasyonundan sonra durduruldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, arşiv kayıtlarında çıkan bilgiler doğrultusunda Çimen'in istihbaratçıları dinlettirdiği 'zimmet' dosyasındaki işlemleri HSYK'ya bildirildi. Çimen'in dosyadaki işlemleri arasında, karar ve talep yazılarına ilişkin belgeler bulunuyor. Söz konusu belgeleri, HSYK'nın dosyayı inceleyip karar vermesi bekleniyor.



Çimen tarafından başlatılan soruşturmanın asıl amacı ise İstihbarat Şube'nin içinde paralel yapıya yönelik emniyet görevlilerinin tasfiye edilme çalışmalarının öğrenilmesiydi. Çimen'in baktığı soruşturmada dinlenen isimler arasında Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, İstihbarat müdürleri Ahmet Arıbaş, Ahmet Metin Turanlı ve Burak Aktaş gibi isimler yer aldı. İstanbul İstihbarat Şube, 1 ay süreyle dinlenirken, dinlemeler 17 Aralık'tan bir gün sonra sonlandırıldı.


#Selam Tevhid Terör Örgütü
#Adnan Çimen
#özel yetkili savcılar
9 yıl önce