|

Tatlı Bela Türk hayranı çıktı

Kanal 7'de yayınlanan Hint dizisi Tatlı Bela'nın yetenekli başrol oyuncusu Avinash Sachdev, Türk kültürünü daha iyi tanımak için Tük dizileri izlediğini söylüyor. Sachdev, ileride bir Türk yapımında oynamak istediğinin de sinyallerini veriyor.

Yeni Şafak
04:00 - 27/08/2017 Pazar
Güncelleme: 04:10 - 26/08/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Hint dizisi Tatlı Bela'nın yetenekli başrol oyuncusu  Avinash Sachdev
Hint dizisi Tatlı Bela'nın yetenekli başrol oyuncusu Avinash Sachdev

Sinema ve dizi endüstrisine girişte öğreneceğimiz ilk bilgi: İran'ın sineması Kore'nin dizileridir. İran sinemasıyla ilgili bir de 'övdüm de geldim' diye bir karikatür vardı. Ancak Kore dizileririnin yanına Hint dizilerini koymaya başladık. Elbette rekabet söz konusu değil. Çünkü Kore dizilerini izleyen kitleyle Hint dizilerini izleyenler birbirinden farklı. Hint dizilerinin televizyondaki adresi Kanal 7. Kanalda şu an Tatlı Bela, Kördüğüm, İki Yabancı, Zor Sevda, Yalancı Bahar, Benimsin, Deli Divane ve Sensiz olmaz dizileri yayınlanıyor. Bunların hepsi Hint yapımı. Bu hafta Tatlı Bela'nın Shlok'u Avinash Sachdev İstanbul'a geldi ve Türk hayranlarıyla buluştu. Biz de kendisiyle bir araya gelip Bollywood'u, Türk dizilerini, oyunculuk kariyerini konuştuk.

KLİŞE AMA GÜZEL

Tatlı Bela, bir aşk hikayesini konu alıyor. Waseem Sabir, Yusuf Ansari'nin yönetmen koltuğunda oturduğu dizide Avinash Sachdev'e Shrenu Parikh eşlik ediyor. Dizide Manish Wadhwa, Geetanjali Tikekar, Samir Sharma, Shalmalee Desai de rol alıyor. 2013 yapımı dizinin orijinal adı Iss Pyar Ko Kya Naam Doon Ek Baar Phir. Hindistan'dakiler bu ismin tamamını söylüyorlar mı acaba? İnsan düşünmeden edemiyor. Dizi, aşk ve nefretin mücadelesini hayat görüşleri ve toplumsal statüleri birbirinden tamamen farklı Shlok ve Ashta’nın (Shrenu Parikh) kesişen hayatları üzerinden anlatıyor. Zengin oğlan fakir kız hikayesi. Klişe ama her başarılı klişe gibi Tatlı Bela da takdirle izleniyor. Bu arada dizinin yeni bölümleri bitti. 130. bölümle finali yapıldı ama tekrarları yayınlanmaya devam ediyor.


TEMPOYA ALIŞKINIM

Bugün 30 yaşında olan ve başarılı bir oyunculuk kariyeri çizen Sachdev oyunculuğa 13 yıl önce 17 yaşında başladığını söylüyor. Çocukluğunda pilot olmak isteyen Sachdev ailesinin yönlendirmesiyle oyunculuğa merak salmış. Bugüne kadar da toplam 10 yapımda yer almış. Neredeyse her yıl bir projeye imza attığını kaydediyor. "Bu kadar yoğun tempoya nasıl katlanıyorsunuz" deyiveriyorum. Sachdev de bana, "Her insan kadar kendime vakit ayırdığımdan eminim. Aileme, arkadaşlarıma kişisel hayatıma yeteri kadar vakit ayırabiliyorum. Bu yoğun tempoya alışkınım" diyor.

BOLLYWOOD'A HİZMET

Hindistan'daki dizi film endüstrisini "Bence çok farklı ve çok büyük bir endüstrimiz var. Benim perspektifime göre insanların çalıştığı emek verdiği çok dev bir endüstri. Hindistan'ın kuzeyinde ve güneyinde de sinema endüstrileri var. Bombay'deki farklı ama hepsi birden Bollywood'a hizmet ediyor" şeklinde değerlendiren Sachdev, Türk yapımlarını Netflix üzerinden izlediğini söylüyor ve ekliyor: "Türk dizilerini Türkiye'nin kültürünü öğrenmek için izliyorum. Çünkü belki bir gün Türk yapımında yer alabilirim." Sachdev şu an Hindistan'da 6 ay içinde yayınlanacak olan yeni dizisinin çekimlerine hazırlanıyor.

  • Kenan İmirzalıoğlu tam bir Türk erkeği
  • * Sachdev'in en çok sevdiği dizi ise Ezel. Bu diziyi bu kadar çok sevmesini "Hikayesi çok etkileyiciydi. Ayrıca bütün oyuncular çok iyi. Hiçbir karakteri diğerinden ayıramam. Hepsi çok göz alıcı ve harika oynamış" sözleriyle açıklayan Sachdev, tam bir Kenan İmirzalıoğlu fanı. Onun oyunculuğunu çok beğendiğini söyleyen Sachdev, "Bir çocuk ve adam arasında çok fark vardır. Kenan İmirzalıoğlu tam bir adam gibi görünüyor. Duruşu çok etkileyici. Tam bir Türk erkeği. Haşin bakıyor. Gözleriyle oynuyor" diyor.

Dünya çapında bir yönetmen olmak istiyorum

* Sachdev, ileride karşımıza bir Türk dizisinde veya filminde karşımıza çıkarsa şaşırmayalım. Sachdev'in henüz resmi bir görüşmesi yok ama en azından böyle bir teklif geldiğinde sıcak bakacağının sinyallerini şimdiden veriyor. Peki, aklında karşılıklı oynamak istediği bir oyuncu var mı acaba? Sachdev, "Aslında hikayenin nasıl olacağına bağlı. Şimdi bir şey diyemem. Ama hikayeye göre hepsiyle olabilir. Ben yeni insanlar keşfetmeyi seviyorum. Tanımadığım Türk oyuncuları da tanımak isterim" diyor. 30 yaşındaki genç oyuncunun en büyük arzusu ise dünya çapında bir yönetmen olmak.

#Bollywood
#Tatlı Bela
#Avinash Sachdev
7 yıl önce