|

Tatvan'da okullar yarın tatil edildi

Türkiye'nin bazı bölgelerinde etkili olan yoğun kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle bazı illerde okullar tatil ediliyor. Hangi illerde okullar tatil edildi? Öğrenciler, Bitlis'te okullar 10 Ocak Çarşamba günü tatil edildi mi? sorularını sormaya başladı. Tatvan Kaymakamlığından okul tatili açıklaması geldi.

Yeni Şafak
16:52 - 9/01/2019 Çarşamba
Güncelleme: 17:55 - 9/01/2019 Çarşamba
DHA
Bitlis'in Tatvan ilçesinde kar nedeniyle okullar tatil edildi. (Arşiv)
Bitlis'in Tatvan ilçesinde kar nedeniyle okullar tatil edildi. (Arşiv)
Bazı bölgelerinde etkili olan yoğun kar yağışı, buzlanma ve don nedeniyle bazı illerde okullar tatil ediliyor.
Hangi illerde okullar tatil edildi?
Kar yağışı tüm yurtta etkisini sürdürüyor. Bitlis'in Tatvan ilçesinde okullar yarın tatil edildi.

Tatvan'da okullar tatil edildi

Bitlis'in Tatvan ilçesinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, ilçede bulunan ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

  • Tatvan Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Meteorolojiden alınan verilerin değerlendirilmesi neticesinde, elverişsiz hava koşulları nedeniyle 10 Ocak 2019 günü Tatvan merkez ve bağlı köylerinde tüm ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca bu süre zarfında ilçede görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır" denildi.

Hayvanları için karlı tepelerden ot taşıyorlar

Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Yeni Toprak köyünün yüksek kesimlerinde yazın ağaç dalı ve çalı biriktiren vatandaşlar, kışın bu otları karla kaplı bölgelerden kızak ya da sürükleyerek köye indirerek hayvanlarını yemliyor.

Zorlu yolculuğun ardından karla kaplı tepelere ulaşan besiciler, topladıkları ağaç dallarını aynı güçlükle köye kadar indiriyor.


#Tatvan
#Bitlis
5 yıl önce