|

TBMM arşivi, elektronik ortamda

Meclis-i Mebusan'dan günümüze kadar TBMM'de saklanan Yasama Arşivi, elektronik arşive aktarılıyor. Yasama Arşivinde 38 bin 300 dosyada saklı 9 milyon belge elektronik ortama aktarılmış olacak.

00:00 - 14/09/2006 Perşembe
Güncelleme: 17:47 - 14/09/2006 Perşembe
Yeni Şafak
TBMM arşivi, elektronik ortamda
TBMM arşivi, elektronik ortamda

Meclis-i Mebusan'dan günümüze kadar TBMM'de saklanan Yasama Arşivi, elektronik arşive aktarılıyor. 2006 yılı sonunda bitirilecek çalışma sonunda Genel Evrak ve Arşiv Müdürlüğü'ne bağlı Yasama Arşivinde 38 bin 300 dosyada saklı 9 milyon belge elektronik ortama aktarılmış olacak.


Edinilen bilgiye göre, TBMM'nin yasama arşivinde bulunan kanun, karar, kadük, Meclis kararları, genel görüşme tutanakları, özlük dosyaları, yasama tutanakları gibi yüz binlerce belge, elektronik ortama aktarılıyor.


TBMM arşivini elektronik ortama aktarma ve internet ortamında kullanılır hale getirmek için Temmuzda başlatılan çalışmaların, 2006 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor. 38 bin 300 dosyada saklı 9 milyon sayfa evrakı tarama işini üstlenen şirketin 110 personelinin 3 vardiye halinde yapılan çalışmalarında, en az 200 dpi değerde ve multi TIFF, PDF ve RTF olmak üzere üç ayrı formatta saklanabilir ve word belgesi olarak da kullanılabilir şekilde taranan belgeler, yapılan kontrolların ardından, tekrar dosyalar halinde TBMM Arşivine yerleştiriliyor.


Genel Evrak ve Arşiv Müdürlüğü personelinin denetim ve sorumluluğunda yürütülen projenin bitiminde TBMM Arşivi, 3 ayrı kopya haline getirilerek saklanacak.


Bu arada Milli Saraylar Daire Başkanlığında daha etkin, ekonomik ve kaliteli hizmet üretiminin temini gibi amaçlarla TS EN ISO 9001/2000 Kalite Yönetim Sistemi çalışmalarının başlatıldığı bildirildi.



18 yıl önce