|

Tekirdağ'da yolcu treni raydan çıktı: 10 kişi hayatını kaybetti

Uzunköprü ilçesinden İstanbul'a hareket eden tren raydan çıkıp devrildi. Sağlık Bakanlığı, kazada 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 73 kişinin de yaralandığını açıkladı.Ulaştırma Bakanlığının kaza nedenine ilişkin yaptığı açıklamada "Yağış nedeniyle menfez altı toprak kayması oldu. Rayların dayanağı olan noktaları tahrip etti" ifadelerini kullandı.Kızılay ve Çorlu Belediyesi, tren kazasında yaralanan vatandaşlar için acil kan ihtiyacının karşılandığını duyurdu.Cumhurbaşkanı Erdoğan da tren kazasına ilişkin İçişleri Bakanı Soylu ve Ulaştırma Bakanı Arslan ile görüştü. Erdoğan kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yolcu trenindeki bazı vagonların raydan çıkması neticesinde meydana gelen kaza her boyutuyla soruşturulmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
22:33 - 8/07/2018 Pazar
Güncelleme: 00:21 - 9/07/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Tekirdağ'da yolcu treninin vagonu raydan çıktı
Tekirdağ'da yolcu treninin vagonu raydan çıktı

Edirne-Halkalı seferini yapan yolcu treni, 5 vagonunun raydan çıkması sonucu devrildi. Kazanın aşırı yağışlar nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, kazada ilk belirlemelere göre
10 kişinin öldüğünü ve 73
kişinin
de yaralandığını
söyledi.

Yolculuk sırasında trende 362 yolcu ve 6 personel bulunuyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazaya ilişkin İçişleri Bakanı Soylu ve Ulaştırma Bakanı Arslan ile görüştü.

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan kaza bölgesine doğru yola çıktı. Başbakanlık, "
Edirne-Halkalı seferini yapan banliyö treninin Muratlı-Balabanlı bölgesine geldiğinde dray olması sonucu kaza meydana gelmiştir
" açıklaması yaptı.
5 vagon devrildi

Tekirdağ'ın Muratlı ile Çorlu ilçeleri arasındaki Sarılar Mahallesi yakınlarında meydana gelen kazada, yolcu treninin 5 vagonunun devrildiği belirtildi.

Acil kan çağrısı karşılandı

Kızılay ve Çorlu Belediyesi, tren kazasında yaralanan vatandaşlar için acil kan ihtiyacının karşılandığını açıkladı.



Tekirdağ Valisi'nden ilk açıklama

Tekirdağ Valisi Ceylan, "Tren kazasında çok sayıda yaralı var. Arazi çamurlu, bölgeye araçlar giremiyor, paletli araçlar sevk ediyoruz. Helikopter ambulanslarımız olay yerine ulaştı. Yaralıların büyük kısmı tahliye edildi" ifadelerini kullandı.

Tekirdağ Belediyesi'nden açıklama

Tekirdağ Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "Son 5 vagon devrildi. Olay yerindeyim. Hem yaralılar hem de maalesef ölülerimiz var." ifadelerini kullandı.



360 yolcusu bulunuyordu

Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada trende 360 yolcu olduğu belirtildi. Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın ise kaza bölgesine gideceği öğrenildi.



Trenin raylardan neden çıktığı belli oldu

Ulaştırma Bakanlığının kaza nedenine ilişkin yaptığı açıklamada "Yağış nedeniyle menfez altı toprak kayması oldu. Rayların dayanağı olan noktaları tahrip etti" ifadelerine yer verildi.

TSK: Askeri helikopterler sevk edildi

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetlerince, Tekirdağ'daki tren kazasında yaralananların hastaneye sevklerini sağlamak için bölgeye askeri helikopterler gönderildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kaza telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Uzunköprü-İstanbul seferini yapan yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıkması neticesinde yaşanan kaza hakkında İçişleri Bakanı Soylu ve Ulaştırma Bakanı Arslan ile görüştü.

Başbakanlık'tan ilk açıklama

Başbakan Yıldırım, tren kazasıyla ilgili Sağlık Bakanı Demircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan ve Vali Ceylan'dan bilgi aldı.

'Tahliye için ilgili tüm birimler seferber edildi'

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Tekirdağ'daki tren kazası nedeniyle ilgili tüm birimlerin tahliye işlemleri için seferber edildiğini bildirdi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ'dan taziye mesajı

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Tekirdağ'da meydana gelen tren kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadesini kullandı.

Bakanlar kaza yerine gitti

Sağlık Bakanı Demircan ile Ulaştırma Bakanı Arslan, tren kazasında yaralananları tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti.

İBB tarafından bölgeye 6 kurtarma aracı ve 24 kurtarma personeli gönderildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki tren kazası bölgesine 6 kurtarma aracı ve 24 kurtarma personeli sevk edildi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın talimatıyla kazaya ilişkin İtfaiye Daire Başkanlığı alarma geçti. Kaza bölgesine ilk etapta 6 kurtarma aracı ve 24 kurtarma personeli gönderildi.


#Tekirdağ
#Tren
#Yolcu
6 yıl önce