|

Teklif gelirse destek veririz

MHP lideri Bahçeli’den, İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin devrine yeşil ışık. Bahçeli, “İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine ve Türk milletine devri hususunda bir kanun teklifi Meclis’e gelirse, biz gereğini yapacağız ve desteğimizi vereceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek varisi büyük Türk milletidir” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 12/10/2018 Cuma
Güncelleme: 03:15 - 12/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
MHP lideri Bahçeli
MHP lideri Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin devri için hazırlanacak kanun teklifine destek vereceklerini açıkladı.

MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Macaristan dönüşü gazetecilere, İş Bankası ile ilgili açıklamasını değerlendi. MHP Genel Merkezi’nde gazetecilere konuşan Bahçeli, 19 Eylül 2018'de MHP muhabirleriyle bir araya geldiği yemekte İş Bankası ile ilgili yapılan tartışmalar konusunda görüşlerini açık bir şekilde ifade ettiğini anımsatttı. Bahçeli, “İş Bankası ile ilgili yapılan tartışmalar üzerine de görüşlerimizi açık seçik ifade etmiştik. Demiştim ki, CHP’nin Atatürk’ün mirası diye nitelendirilen payını Türk milletine iade etmesi gerekir, Atatürk’ün gerçek varisi Türk milletidir” dedi.

GERÇEK VARİS TÜRK MİLLETİDİR

Meclis’e teklif gelirse destek vereceklerini söyleyen Bahçeli, “Sayın Cumhurbaşkanın Macaristan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklama doğrultusunda, şayet İş Bankası’ndaki CHP hisselerinin Hazine ve Türk milletine devri hususunda bir kanun teklifi Meclis’e gelirse biz gereğini yapacağız ve desteğimizi vereceğiz. Tekraren ifade ediyorum Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek varisi büyük Türk milletidir” diye konuştu.

NİYE DÖRT ADAMLARI VAR

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Macaristan dönüşünde gazetecilere yaptığı açıklamada CHP'nin İş Bankası hisseleriyle ilgili şunları söylemişti:

"Mesele İş Bankası değil. Mesele, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyetidir. Kılıçdaroğlu, ‘Oradan bizim kasamıza giren para yok ki’ diyor. Ben ‘Senin kasana para giriyor’ demiyorum ki. Mahkeme kararıyla, Türk Dil Kurumu’na ve Türk Tarih Kurumu’na belirli bir temettü geliri aktarılıyor. Ama orada yönetim kuruluna CHP niye dört adam koyuyor? Efendim, yönetim kurulundaymışlar ama hiçbir inisiyatifleri yokmuş.

YASAL DÜZENLEMEYLE HALLEDİLİR

Yönetim kuruluna gireceksin, ama hiçbir inisiyatifin olmayacak. Böyle bir saçmalık olur mu? Şayet inisiyatifleri yoksa o dört kişiyi çeksinler o zaman. Biz diyoruz ki: Buradaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti neyse bu vasiyetin Hazine’ye devrini gerçekleştirelim. Çünkü bu şahıslara ait bir hak değildir. CHP’nin hakkı hiç değildir. MHP’li arkadaşlarla birlikte yapılacak bir yasal düzenlemeyle bu işin yoluna koyulabileceği kanaatindeyim."

#MHP
#Devlet Bahçeli
5 yıl önce