|

Tekne faciasında kaptan tutuklandı

Bodrum'da kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu sekiz kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili İzmir'de lüks bir rezidansta yakalanan Suriye uyruklu zanlı, Bodrum'da tutuklandı

Yeni Şafak
22:14 - 13/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:32 - 13/05/2015 Çarşamba
AA

Bodrum ilçesinde iki ay önce kaçakları taşıyan teknenin batması sonucu sekiz kişinin öldüğü olayla ilgili aranan Suriyeli şüpheli, İzmir'de kaldığı lüks rezidansta yakalandı.



Bodrum Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, tekne faciasıyla ilgili soruşturmasını genişletti.



Organizatör lideri olduğu iddia edilen Suriye uyruklu bir kişinin daha yakalanması için çalışma başlatan ekipler, şüphelinin İzmir'de olduğunu belirledi.



Polis ekiplerince yapılan operasyonda, İstanbul'daki kaçakları İzmir üzerinden yasadışı yollarla yurtdışına sevketmeye çalıştığı öne sürülen Ammad İbrahim, kaldığı lüks rezidansta gözaltına alındı.



Bodrum'a getirilen zanlı, çıkarıldığı mahkemede "Göçmen kaçakçılığı ve bilinçli taksirle ölüme sebebiyet verme" suçlarından tutuklandı.



Kara Ada açıklarında 16 Mart'ta kaçakları taşıyan teknenin batmasının ardından Bodrum Sahil Güvenlik Komutanlığı görevlilerince sekiz kişinin cesedi bulundu, sekizi ise ekiplerce kurtarıldı.



Olayla ilgili farklı tarihlerde gözaltına alınan altı şüpheliden dördü tutuklandı.

#Bodrum
#Muğla
#Kaçak
#Organizatör
#Adliye
#Polis
#KOM
9 yıl önce