|

Telefondan milyonluk vurgun yapmışlar

Adana'da kendilerini telefonda polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan çetenin bir üyesi, kandırdıkları bir kadının evinden 50 bin liralık ziynet eşyasını alıp ayrılacağı sırada polise yakalandı. Ele geçirilen telefonlardan ulaşılan konuşmalarda, zanlılardan birinin diğerine "Kameralı yerde işi alamadığın zaman isterse 1 trilyon olsun sana kimse bir şey diyemez" dediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
10:58 - 23/04/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:04 - 23/04/2018 Pazartesi
AA
Adana'da dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.
Adana'da dolandırıcılık suçlamasıyla gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.

Adana'da kendilerini telefonda polis ve savcı olarak tanıtarak dolandırıcılık yapan çetenin bir üyesi suçüstü yakalanırken, zanlının cep telefonunda, diğer şüphelilerle aralarındaki anlaşmayı ve talimatları içeren sesli mesaj görüşmelerine ulaşıldı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini telefonda polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran bir çetenin üyelerini takibe aldı.

Ekipler, merkez Yüreğir ilçesi Levent Mahallesi'nde yaşayan Ayşe Y'nin zanlılar tarafından kandırılarak evindeki ziynet eşyalarının alınmaya çalışıldığını belirledi.

Kadının mağdur olması son anda önlendi

Bunun üzerine adrese giderek güvenlik önlemi alan ekipler, zanlı Yunus G'yi kadının poşete doldurduğu 50 bin lira değerindeki ziynet eşyasını alıp ayrılacağı sırada yakaladı.

Emniyet Müdürlüğüne götürülen şüphelinin cep telefonu da incelemeye alındı.

Yapılan incelemede şüpheli Yunus G'nin Kemal G. (40) ve henüz ismi tespit edilemeyen "Çavuş" lakaplı çete üyeleriyle aralarında geçen sesli mesaj görüşmelerine ulaşıldı.

Talimat ve anlaşmalar sesli mesajda

Öte yandan, ele geçirilen sesli mesajın deşifresini yapan ekipler, zanlıların nasıl dolandırıcılık yaptıklarını da ortaya çıkardı.

"Çavuş" lakaplı çete üyesi, şüpheli Yunus G'ye ilettiği sesli mesajda, kendisine telefon numarası gönderdiğini belirtip karşıdaki kişiyle iletişime geçmesini istiyor.

Daha sonra Yunus G'ye isminin Kemal olduğunu söyleyen bir kişiden sesli mesaj geliyor. Bu mesajda şüpheli Yunus G'ye şunları aktarıyor:

"Kamera olmadığı zaman kimse bir şey diyemez"

"Kardeşim, 'Çavuş' seninle gerekeni konuşmuştur. Ben üç yıldır onun ağabeyi Mehmet ile çalışıyorum. O içeride (cezaevinde) şu an. Biz burada birçok iş yaptık. Benim adamımı polisler yakaladı. Şimdi o içeride. Haberlerde çıktı. Bunu belki duymuşsundur. Ben senin adını çok duydum. 'Çavuş', senin cezaevinden çıktığını ve benimle buluşmanı istedi. Ben yüzde 10 komisyonla değil, yüzde 25 komisyonla çalışıyorum. Sen tamam dersen kimseyle muhatap etmem. Yüzde 12,5 senin, yüzde 12,5 benim. Ne alırsak yarı yarıya. Kesinlikle risk yok. Bana iki gündür iş verdiler. Eve gir dediler girmedim. Niye? Kamera olduğu için girmedim. Seni de göndermem. Kameralı yerde işi alamadığın zaman isterse 1 trilyon olsun sana kimse bir şey diyemez."

"Görüşmeleri telefonundan sil"

Daha sonra kendisinin de başka bir şehirden Adana'ya geçeceğini belirten şüpheli Kemal G, Yunus G'ye görüşmeleri hemen telefonundan silmesini istiyor.

Adliyeye sevk edilen zanlılar, nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

#Adana
#Emniyet
#Dolandırıcı
6 yıl önce