|

Terhisine 17 gün vardı

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde zırhlı personel taşıyıcının Galata deresine düşmesi sonucu kaybolan er Sefa Parhan’ın naaşına ulaşıldı. Terhisine 17 gün kalan şehidin ağabeyi Fehmi Parhan, “Al bayrakla verdik al bayrakla geri alıyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/10/2017 Cuma
Güncelleme: 23:53 - 26/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Galata Deresi’ne düşen zırhlı personel taşıyıcı, bulunduğu yerden askeri çekiciyle çıkarıldı.
Galata Deresi’ne düşen zırhlı personel taşıyıcı, bulunduğu yerden askeri çekiciyle çıkarıldı.

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde yaşanan sel felaketinde akıntıya kapılarak kaybolan askerin naaşına ulaşıldı. Askeri aracın Galata Deresi’ne düşmesi sonucu akıntıya kapılan er Sefa Parhan’ın cansız bedeni, kaybolduğu alandan yaklaşık 800 metre ileride AFAD ve Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Sualtı ekibi tarafından bir ağacın yanında bulundu. Terhisine 17 gün kaldığı öğrenilen şehit asker Sefa Parhan’ın naaşı, arama kurtarma ekiplerince bir bota alınarak Saray Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

2 GÜN ÖNCE GÖRÜŞTÜK

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan ile birlikte hastaneye gelen şehidin ağabeyi Fehmi Parhan, kardeşiyle en son 2 gün önce görüştüğünü belirterek, “Dün akşam 5 gibi haberini aldık. Vatan sağolsun. Al bayrakla verdik al bayrakla geri alıyoruz. Rabbimin izniyle başımızı indirmedi yere. Allahımıza şükrediyoruz. Milletimizin başı sağolsun, devletimizin başı sağolsun” dedi.


İZMİR’DE DEFNEDİLECEK

Şehit asker Sefa Parhan için Saray Devlet Hastanesi bahçesinde tören düzenlendi. Törene, şehidin ağabeyi Fehmi Parhan, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve vatandaşlar katıldı. Törenin ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, otopsi için İstanbul Tıp Kurumu’na gönderildi. Sefa Perhan’ın cenazesinin, otopsinin ardından İzmir’e götürüleceği ve burada toprağa verileceği öğrenildi. Bu arada Galata Deresi’ne düşen zırhlı personel taşıyıcıya da ulaşıldı. Araç, bulunduğu yerden askeri çekiciyle çıkarıldı.


YARDIMA GİDİYORLARDI

Saray’da önceki gün sağanak nedeniyle Galata Deresi’nin debisi yükselmiş, karşıya geçemeyen vatandaşlar yardım istemişti. Mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için yola çıkan zırhlı personel taşıyıcı, Kiremithaneler mevkisinde dereye yuvarlanarak, akıntıya kapılmıştı. Araç içerisindeki 3 asker, 2 polis ve vatandaş kendi çabaları ve çevredekilerin yardımıyla kurtarılırken, 1 asker de kaybolmuştu.

#Tekirdağ
#Asker
#Sel
6 yıl önce