|

"Teröre sözcülük yapanlar hesap verecek"

Başbakan Davutoğlu şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının istihdamına ilişkin kura töreninde konuştu. Davutoğlu, "Pervasızca teröre sözcülük yapanlar, adaletin karşısına çıkarak hesap verecek. Fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak düzenleme için süreç başlamıştır" dedi.

Yeni Şafak
10:23 - 18/04/2016 Pazartesi
Güncelleme: 14:12 - 18/04/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının İstihdam Kurası Töreni'nde konuştu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınlarının İstihdam Kurası Töreni'nde konuştu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınları İçin İstihdam Kurası Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin, terörizmi dize getirmekte kararlı olduğunu söyledi.



Güvenlik güçlerine 23 Temmuz'da verilen talimatın geçerliliğini koruduğunu ifade eden Davutoğlu, şöyle konuştu:



"Bu ülke, Türkiye Cumhuriyeti devleti, vatandaşlarıyla beraber terörizmi dize getirmekte kararlıdır. Pervasızca teröre sözcülük yapanlar da adaletin karşısına çıkarak hesap verecek. Fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak düzenleme için süreç başlamıştır, gereğince de ilerleyecektir."




Davutoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Bu ülkenin bütün şehirleri ve dağları son teröriste temizlenene kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Kimse bu mücadeleyi yarım bırakacağımızı düşünmesi. Terörist ile vatandaşı her zaman birbirinden ayıracak vatandaşımızın yanında olacağız. Vatandaşlarımız arasında ayrım yapmadık yapmayacağız. Şehitlerimiz tekbirlerle yüce bir yolculuğa çıkıyor. Hiçbir ayrım yapamadan her birini bağrımıza basıyoruz.



Hepinizin bir hikâyesi var sizin hikayeniz bu milletin yeniden doğuş hikayesi, sizin evlatlarınız hepimizin öz evlatları. Onlar mı ülkenin namusunu korumak için görev yaparken şehit oldu. Bu vatan için şehit ve gazi mertebesine erişenlerin birbirinden dokunaklı hikayeleri var.



Ben bugün sizlere bir şehit eşinin duruşunu bir kez daha anlatmak istiyorum. Her birinizin mutlaka bu tür hikayeleri var. Asuman Kurbanoğlu Iğdır'dan. Kahraman polisimiz Olgun Kurbanoğlu'nun eşi. En büyük oğlu 14, Şeyma Zülal 9, en küçük oğlu 7 yaşında.



Eşinin cenazesinde ağlayan oğluna sen şehit oğlusun dik dur diyen bir şehit eşi. Başbakanınız, hocanız, kardeşiniz olarak sizin emanetiniz bizzat bana, devletinize emanettir. Bu can bu tende oldukça bu emanet yüreğiminin en derininde olacak. Allah bizleri doğruluktan ayırmasın. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize uzun ömürler diliyorum.



#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Ahmet Davutoğlu
#Süleyman Soylu
#şehit yakınları
#gaziler
8 yıl önce