|

Teröristi aklama görevi CHP’de: Huzuru bozmak istiyorlar

Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hattı Açılış Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’deki terör saldırısını yapan teröristleri aklama görevini CHP’nin üstlendiğini söyledi. Erdoğan, “Saldırganları örgüte katılım konusunda himaye ve teşvik eden HDP’dir. Bu teröristleri kamuoyu önünde savunma aklama görevini de CHP üstlenmiştir” dedi.

00:00 - 3/10/2022 Pazartesi
Güncelleme: 23:42 - 2/10/2022 Pazar
Yeni Şafak
7,4 kilometre 
ve 4 istasyondan 
oluşan metro hattı 
Sabiha Gökçen 
Havalimanı’nı Pendik ve 
Kadıköy’e bağlıyor.
7,4 kilometre ve 4 istasyondan oluşan metro hattı Sabiha Gökçen Havalimanı’nı Pendik ve Kadıköy’e bağlıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı İstasyonu'nda gerçekleştirilen Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan konuşmasından Mersin’deki hain saldırıya değindi. Saldırının sinsi bir senaryonun en alçak örneği olduğunu vurgulayan Erdoğan, olayın ardından CHP’nin teröristi aklamak için çalıştığına dikkat çekti.

TERÖRÜ YERLE YEKSAN ETTİK

Sınır içi ve sınır dışı operasyonlarla terörün kökünün kazındığını belirten Erdoğan, “20 yıl önce bir numaralı sorun terördü. Nerede terör kaldı mı? Gabar'da, Cudi'de, Tendürek'te, Bestler Deresi'nde terörü yerle yeksan ettik. Ancak PKK'nın parlamentodaki temsilcileri hala bunu savunmanın gayretinde.” ifadelerini kullandı.

SİNSİ SENARYO

Erdoğan özetle şunları söyledi: “Son dönemde terör örgütlerinin huzur iklimini bozmak için yeniden harekete geçirildiğini görüyoruz. Mersin'deki son saldırı bu sinsi senaryonun en alçak örneklerinden biridir. İşte bakın malum parti, PKK'nın uzantısı terörde kimleri kullanıyor? Kadınları kullanıyor. Düşünün Mersin'de bu 2 kadın kendilerine bomba bağlıyor ve bu şekilde Polis Evi’ne saldırıyor. Doğrusu acımaktan başka elimizden ne gelir? Ben bu 2 kadın teröriste bir yerde acıyorum. Neden? Bu partinin kadın mensupları hadi bakalım konuşun, Kandil'de bu kadınları yetiştirenler, terörist olarak yetiştirenler benim ülkemin kadınlarına bunun hesabını verebilirler mi? Diyarbakır'daki malum partinin önünde aylardır, yıllardır duran Diyarbakır Anneleri’ne bunun hesabını verebilirler mi?

HUZURU BOZMAK İSTİYORLAR

PKK'nın Suriye'de ABD'nin kontrol ettiği yerde bu eğitim yapıldı. Saldırganları terör örgütüne katılım konusunda himaye ve teşvik eden HDP'dir. Bu teröristleri kamuoyu önünde savunma, aklama görevini de CHP üstlenmiştir. Kimlere bu alçak oyunda hangi rolün verildiğini görüyorsunuz değil mi? Amaç, Türkiye'nin huzurunu, istikrarını bozmaktır. Bu oyunun tek bir kazananı olacaktır, o da Türkiye düşmanlarıdır. Bu oyuna destek veren herkes safını Türkiye düşmanlarından yana belirlemiş demektir. Aklı başında hiç kimsenin kendini böyle bir duruma düşürmeyeceğine inanıyorum. Terör örgütünün güdümünden kurtulup sivil ve meşru siyaset yapmayı beceremeyen HDP, bu ihanette yine başrolü oynamaya taliptir. Asıl üzüldüğümüz Atatürk'ün partisi olduğunu söyleyen CHP'nin bölücü terör örgütünün kuklası ve oyuncağı durumuna düşürülmesidir.”

İstanbul’u sahipsiz bırakmıyoruz


İstanbul'da yaşayan her vatandaşın meselesinin kendi meseleleri olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Yeri geldiğinde eli İstanbul'da, gözü başka yerlerde olanların eksiğini de yine biz tamamlıyoruz. Sel oluyor, kar yağıyor, yangın çıkıyor veya başka bir kriz yaşanıyor bakanlarımızla, kurumlarımızla, anında olaya bizzat yerinde vaziyet ediyoruz. İstanbul'un belediye başkanı nerede? Bodrum'da. Ama Erdoğan'ın bakanları nerede? Vakaların olduğu yerde. Yeri geliyor Elazığ'da, yeri geliyor bakıyorsunuz Kastamonu'da, yeri geliyor bakıyorsunuz aynı şekilde Bartın'da. Niye? Bir yerde olay mı var, sel mi var, afet mi var? Tabii ki Erdoğan bütün arkadaşlarıyla buna ne yapacak, müdahale edecek. Eli İstanbul'da gözü başka yerde olanların eksiğini de biz tamamlıyoruz" diye konuştu.

İSTANBUL GEREKEN DERSİ VERECEK

  • "Haziran geliyor. Haziranda bunların topuna gereken dersi, benim İstanbullum verecektir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fakat görevi olmadığı halde ilgili bakanlığımız hemen bu sorunları çözüyor, milletimizi mağdur etmiyor. Her alanda İstanbul'u ve İstanbul halkını kolluyor, kendi haline terk etmiyor. Çaresiz, sahipsiz bırakmıyor. Çünkü bizim derdimiz siyaset, bizim derdimiz makam, mevki değildir. Bizim tek gayemiz bu ülkeye, bu şehre hizmet etmektir. Birileri bizim yaptığımız bu raylı sistemleri ne yapmak istiyor, sahiplenmek istiyor. Bay Kemal, herhalde burayı da sahiplenmezsin. CHP demek çöp demektir, CHP demek çukur demektir, CHP demek çamur demektir" şeklinde konuştu.

7,4 kilometre uzunluğunda

Uzunluğu 7,4 kilometre olan 4 istasyonlu metro hattının Sabiha Gökçen Havalimanı'nı Pendik'e, Anadolu Adliyesi'ne ve Kadıköy'e bağladığını belirten Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'na Pendik'ten 10 dakikada, Kartal'dan 12 dakikada, Kadıköy'den 50 dakikada ulaşmanın mümkün hale geldiğini söyledi. Erdoğan, gelecek birkaç ay içinde şu an devam eden yatırımlar da tamamlandığında bu hattı İstanbul Havalimanı'na kadar ulaştıracaklarını dile getirdi. İstanbul'daki raylı sistem ağı uzunluğunu 270 kilometrenin üzerine çıkardıklarını aktaran Erdoğan, halen inşası süren projelerle bu rakamın 366 kilometreyi geçeceğini ifade etti.

Milleti millet yapan ailedir

  • Aileye kendilerinden daha iyi sahip çıkacak bir partinin olamayacağını anlatan Erdoğan, “Onun için de ailelerimize sahip çıkacağız. Ailelerimize laf söyletmeyeceğiz. Gençlerimize sahip çıkacağız, gençlerimizi mankurtların eline düşürmeyeceğiz. Güya özgürlüklerin beşiği Batı’da asla teşebbüs edemeyecekleri rezillikleri burada sergilemek isteyenlerin derdi hürriyet değil, sosyal yapımızı tahrip ederek geleceğimize darbe vurmaktır.” diye konuştu.

8 ay sonra sandıkları patlatıyoruz

Vatandaşların coşkusundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Erdoğan, “Sizlerle iftihar ediyorum. Durmayacağız. 8 ayımız var. Cumartesi günü bu kardeşinizi Meclis konuşmasında dinlediniz mi? Nasıl buldunuz? Öyleyse durmuyoruz, yola devam ediyoruz. 8 ay sonra da sandıkları Allah’ın izniyle patlatıyoruz.” şeklinde konuştu.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Metro
#İstanbul
#CHP
2 yıl önce