|

Teröristin elbisesini kim giyse hedef olur

Bekir Bozdağ, Afrin’e PKK’yı desteklemek üzere gelen herkesin Mehmetçiğin hedefi olacağını vurguladı: “Rejim elbise değiştirip PYD kılığında girerse hedeftir. Milisler girerse onları da ayırmayız"

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 08:05 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
​Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası’na katılarak Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Suriye’de rejimin kontrol edemediği alanlarda Türkiye’nin terörist temizliği yaptığını ifade eden Bozdağ, operasyonların Suriye’nin toprak bütünlüğüne en büyük destek anlamı taşıdığını belirtti. Harekâtın süresine dair kimsenin Türkiye’ye sınır tayin edemeyeceğine işaret eden Bozdağ, örgüt bitirilene kadar Zeytin Dalı’nın devam edeceğini kaydetti. Afrin’e Esed güçlerinin gelmesi konusunda PKK ile rejim arasında görüşmelerin olduğunu ancak tarafların anlaşamadığını ifade eden Bozdağ, Esed’in resmi olarak Afrin’e asker sokacağına ilişkin de doğrulanmış bir bilgi bulunmadığını dile getirdi. Ancak bölgede rejim yanlısı bazı milis güçler olduğunu hatırlatan Bozdağ, şu mesajları verdi: “Bu milis güçlerin bir hareketliliği oldu. Topçularımızın atışıyla bunlar geldikleri gibi gerisin geriye gittiler. Türkiye, bölgedeki terör örgütleri ve bunların teröristlerini temizleyene kadar bu mücadeleye devam edecektir. Eğer orada rejim elbise değiştirip PKK/PYD kılığında oraya girerse, onlar hedeftir. Milisler girerse, onlar da hiç ayrıma tabi tutulmaz. Bu terör örgütlerinin yanında TSK’ya karşı kim mücadeleye girişirse, onlar bizim karşımızda hedef olur. Rejim birliklerinin bu teröristlere yardım maksadıyla bölgeye geleceklerine pek ihtimal vermiyorum.”

AMERİKA DA DAHİL

“Eğer rejimin bayrağı çekilerek, bu bayrağın altında bu teröristlerin korunması gibi bir durum olursa o zaman da Türkiye bu mücadeleden vazgeçmez. Çünkü biz sadece Suriye yönetiminin değil, hiçbir ülkenin bu terör örgütlerine destek olmasını istemiyoruz. Amerika da dahil ve hepsine net söylüyoruz; kim ki bunlara destek olur, kim ki bunları korur, kollarsa Türkiye onun karşısında olur. Biz bu mücadele sırasında arazide teröristlerle mücadele ediyoruz. Teröristlere destek için gelen olursa onlarla da mücadele ederiz.”

İSTİHBARAT GÖRÜŞEBİLİR

“Zeytin Dalı’nda hava unsurlarının kullanılması, dolaylı da olsa Suriye yönetiminin rızasıyla yapılmaktadır. Doğrudan Suriye yönetimiyle bir görüşme olmamıştır ancak Rusya üzerinden Suriye yönetimiyle bir görüşme, Türkiye’nin beklentilerinin oraya iletilmesi hadisesi vaki olmuştur. Şu anda burada sağlanan mutabakat hava unsurlarını da kullanmamız nedeniyle ve bizim bu bölgedeki operasyonumuz karşısında bir karşı operasyon olmaması nedeniyle de devam etmektedir. Devlet yönetimi arasında, siyasiler arasında doğrudan bir görüşme yoktur. Fakat istihbarat örgütleri gerektiği zaman görüşebilirler.”

#Bekir bozdağ
#Afrin
#PKK
6 yıl önce