|

Teröristler orman işçilerinin traktörlerini yaktı

Genelkurmay Başkanlığı, silahlı 3 teröristin orman işçilerinin traktörlerini ve ağaç kesim motorlarını yaktığını bildirdi. Açıklamada ayrıca, Suriye'ye ait bir uçağın sınıra yaklaşması üzerine F-16'ların bölgeye yönlendirildiğini açıkladı.

Yeni Şafak
17:08 - 24/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:14 - 24/06/2015 Çarşamba
DHA
arşiv
arşiv

Dün saat 15.00 sıralarında meydana gelen olan olayla ilgili Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:



"Bölücü terör örgütü mensubu silahlı 3 terörist, Hatay Belen Güzelyayla Mahallesi bölgesinde Belen Orman İşletme Şefliğine ait orman kesim alanında, kesim işi yapan 6 işçiyi tehdit ederek bölgeden uzaklaştırmış ve 2 traktör ile 3 ağaç kesim motorunu yakmış, bir cep telefonunu ise yağmalamıştır. Olayla ilgili olarak adli tahkikat başlatılmıştır."



F-16'LAR SINIRA GÖNDERİLDİ


Açıklamada ayrıca, Suriye'ye ait bir SU-22 uçağının Hatay Öncüpınar'ın güneyinden sınırımıza doğru yaklaşması üzerine sınır hattında devriye uçuşu yapan F-16'ların bölgeye yönlendirildiğini ancak, Suriye'ye ait hava aracının sınıra 1.9 deniz mili kala geri dönerek bölgeden uzaklaştığı belirtildi.

#tsk
#terör
#sınır ihlali
9 yıl önce