|

'Terörün siyasi uzantılarının canını okuyacağız'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, teröre destek veren belediyeler için kanunun yolda olduğunu belirterek, "Terörü bitirdik. Onların siyasi uzantılarının da inşallah canını okuyacağız. O teröristlerle ilişkili olan belediyeler için de kanun geliyor. İnşallah terörün destekçileri bitecek" dedi.

Yeni Şafak
20:09 - 18/06/2016 Cumartesi
Güncelleme: 20:34 - 18/06/2016 Cumartesi
DHA
İstanbul Vezneciler’de 6'sı polis 12 kişinin şehit olduğu canlı bomba saldırısını gerçekleştiren terörist Eylem Yaşa'nın cenazesini HDP’li belediye başkanları taşımıştı.
İstanbul Vezneciler’de 6'sı polis 12 kişinin şehit olduğu canlı bomba saldırısını gerçekleştiren terörist Eylem Yaşa'nın cenazesini HDP’li belediye başkanları taşımıştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Yahyalı ilçesinde yaptırılan Kadın ve Gençlik Merkezi ile Gözbaşı Sosyal Tesisleri'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, tesisin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Özhaseki, Başkanım benim bıraktığım yerden eserleri devam ettiriyor. Hayırlı olan işleri sonuna kadar devam ettiriyor. Kendisinden Allah razı olsun" diye konuştu.





BİRÇOK HESAP YAPANLAR VAR


AK Parti'nin 14 yıllık iktidarında maddi ve manevi kalkınmaya dikkat ettiklerini belirten Bakan Özhaseki, 14 yıllık AK Parti döneminde 2 şeye dikkat ettik. Bunlar maddi ve manevi kalkınma. Bir kuş eğer 2 kanatlı olursa uçar. Tek kanatlı kuş uçmaz. Toplumumuzu eğitmemiz lazım. Avrupanın belki ortasında olsaydık olayı bu kadar ciddiye almaya gerek yoktu. Ne yazık ki bizim için öyle değil. Zor bir ülke ve coğrafyadayız. Bu coğrafya üzerinde birçok hesap yapanlar var. Allah'a hamd olsun bizler 14 yıllık iktidarız. Bu iktidar bu süreçte iyi işler yaptı. İnşallah bundan sonrada yapmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.



SUÇU OLAN CEZASINI ÇEKECEK


Hükümet olarak gündemlerinde 3 ana madde olduğunu söyleyen Özhaseki, Bunlardan birincisi terör meselesi. Bu terörü bitirdik. Onların siyasi uzantılarının da inşallah canını okuyacağız. O teröristlerle ilişkili olan belediyeler içinde kanun geliyor. Devlet belediyelere hizmet et diye kaynak yolluyor. İnşallah terörün destekçileri bitecek. İkinci bir işimiz ekonomi. Ekonomiyi ayağa kaldıracağız. Üçüncü olarak da işimiz anayasa. Anayasaya ihtilal anayasası diyip bağırıyorlardı. Gelin vatandaşa gidelim diyoruz. Neden korkuyorsunuz? Şimdi yok diyorlar. Dokunulmazlık konusunu seçim meydanlarında her zaman işlediler. 'Dokunulmazlıkları kaldıralım' dediler. 'Tamam kaldıralım' dedik, yalpaladılar. Dokunulmazlıklar kaldırıldı. Dosyası olanlar cezasını çekecekler. Terör örgütünün uzantıları ağlamaya başladı. CHP size ne oluyor? 'Dokunulmazlığı kaldıramazsınız' diyorlardı. Kaldırdık işte. Ne kadar ağlarlarsa ağlasınlar suçu olan cezasını çekecek" şeklinde konuştu.






#Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki
#Terör
#Belediye
#Dokunulmazlık
8 yıl önce