|

Tesadüfen ordaymış!

Darbe girişiminin en kritik isimlerinden Çiğli 2’nci Ana Jet Üs Komutanı Hava Tümgeneral Kubilay Selçuk, darbe gecesi tesadüfen Akıncı Üssü’nde olduğunu ileri sürdü. Selçuk, “Hakan Evrim’i ziyarete gittim. O sırada olayların ortasında kaldım” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 30/07/2016 Cumartesi
Güncelleme: 05:13 - 30/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanı Hava Tümgeneral Kubilay Selçuk'un da savcılığa verdiği ifade ortaya çıktı. Darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'nde olan Selçuk ifadesinde bunun bir tesadüf olduğunu ileri sürdü. Cuntacı general Kubilay Selçuk, “O gün Ankara'daki Akıncı Üssü'ne, Tuğgeneral Hakan Evrim'i ziyarete gittiğini, birden bire kendini olayların içinde kaldığını" savundu.



ÖZTÜRK'Ü KOLLADI


Selçuk, “Akın Öztürk, bizim bulunduğumuz, Genelkurmay Başkanı'nın da bulunduğu odaya geldi. İki komutan kaosun durdurulması için birlikte gayret ettiler. Biz odadayken Genelkurmay Başkanı bu durumun çözümüne yardımcı olması için kuvvet komutanları ve Akın Öztürk'ün çağrılmasını istedi. Yurtta Sulh Konseyi'ni, üyelerini bilmiyorum. Fethullahçı Terör Örgütü ya da paralel devlet yapısıyla bağım yok. Bir askerin de böyle bir bağı olamaz. Ben kendimi olayların içinde buldum. Yurtta Sulh Konseyi'ni tanımam, neyi amaçladığını bilmem" diye konuştu.



AKAR: SELÇUK ORADAYDI


Selçuk'un 'ziyarete gittim' dediği Hakan Evrim'le ilgili en önemli açıklama Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'dan gelmişti. Akar, Hakan Evrim'in kendisine “Sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen'le görüştürelim" dediğini söylemişti. Hulusi Akar'ın ifadesinde, rehin alınıp Akıncı Üssü'ne götürüldükten sonra yaşadıklarını anlattığı bölümde Kubilay Selçuk şu şekilde geçiyor: “Akıncılar Üssü'ne geldik. Üs komutanının odasına götürdüler ve Tümgeneral Kubilay Selçuk ayakta bekliyordu. Bir kanepeye oturttular. Bir ara Org. Akın Öztürk yanıma geldi, üzerinde tişört ve pantolon vardı. Tek başına benim yanıma gelmişti."



Aynı ifade


Cuntacı Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık da, Selçuk'la benzer ifade vermiş. Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, bugün Harmancık'la ilgili şu bilgiyi paylaştı: “Tuhaf olan şu. Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık'a diyorlar ki “Senin ne işin vardı Akıncı Üssü'nde, 'Merak ediyordum görmemiştim, görmeye geldim" diyor. Düşünün bunlar asker elbisesi giymişler. Bütün türk milletinin gözbebeği olan üniformayı giymişler. Bunların ihanetleri en üst noktada."


#Ömer Faruk Harmancık
#Kubilay Selçuk
8 yıl önce