|

THY'den şehit ve gazi çocuklarına anlamlı jest

Türk Hava Yolları, görev sırasında şehit ve gazi olan polislerin çocuklarını Uçuş Eğitim Merkezinde misafir etti. THY'nin, Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü ile ortaklaşa alarak yaptığı etkinlikte 41 çocuk gönüllerince uçuş keyfi yaşadı. Çocuklar simülatörlerde sanal uçak kullanıp kabin içinde de görev yaptılar.

Yeni Şafak
18:21 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 18:45 - 4/04/2017 Salı
DHA
Uçuş simülatöründe açıklama yapan çocuklardan bazıları askeri pilot olmak istediklerini belirtti.
Uçuş simülatöründe açıklama yapan çocuklardan bazıları askeri pilot olmak istediklerini belirtti.

Görevleri sırasında şehit ve gazi olan polislerin çocukları THY tarafından Uçuş Eğitim Merkezinde ağırladı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, misafir ettikleri çocuklarla tek tek ilgilenerek onlardan ilerde birer pilot, yönetici ve teknisyen olmalarını istedi.

İlker Aycı çocuklara yaptığı konuşmada şunları söyledi:

  • "Sizlerin ilerideki meslek tercihinizde farkındalık artmasına öncülük etmek istiyoruz. Gazilerimiz ve şehitlerimizin bizim için önemi tartışılmaz. O kahramanların evlatlarını biz de evlatlarımız olarak bağrımıza basıyoruz. Ümit ediyorum THY'ye gelirler, pilot olurlar, teknisyen olurlar. Gelecekte THY'nin önemli makamlarına bu çocuklar oturur. Bu projelerde il emniyet müdürlüğümüzle işbirliğimizi arttıracağız."

Toplum Destekli Şube Müdürü Leman Süheyla Soylu ise, "Şehit ve gazi çocuklarımıza onların emniyet teşkilatı olarak yanlarında olduğunu hissettirmek, meslek seçimlerinde farkındalık kazandırmak için bugün buradayız. Çocuklarımıza yönelik bir çok projelerimiz var." açıklamasında bulundu.

Ahsen Dicle Karlar, Lise ikinci sınıf öğrencisi olduğunu, uçuş simülatöründe unutamayacağı bir deneyim yaşadığını ve askeri pilot olmak istediğini söyledi.

Zeynep Küksar ise, "Hayatımız boyunca yaşamayacağımız bir şeydi. Siyasal okumak istiyordum ama artık pilot olmak istiyorum" diye konuştu.

#THY
#Şehit ve Gazi Çocukları
#Eğitim
7 yıl önce